REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras tikina negavęs Prezidentės ultimatumo dėl Ūkio ministro D. Kreivio bei sako laukiąs Vyriausiosios Tarnybinės etikos komisijos išvadų. Jis žada amerikiečių pavyzdžiu siekti skaidrumo visuose valdžios lygiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl D. Kreivio apsispręs su Prezidente

A. Kubilius paneigė, jog netikėtai ryte apsilankęs pas prezidentę Dalią Grybauskaitę sulaukė ultimatumo greičiau apsispręsti dėl kritikos krečiamo Ūkio ministro D. Kreivio likimo.

REKLAMA

„Gerbiami viešosios erdvės pagrindiniai veikėjai, nesitikėkite, kad pavyks supriešinti Vyriausybę su Prezidente. Jūsų prognozės šiuo atžvilgiu gali būti tiek pat netikslios, kiek ir prognozės apie savivaldos rinkimų rezultatus“, - užbėgdamas už akių žurnalistų klausimams kalbėjo A. Kubilius.

Premjeras teigė palauksiąs Vyriausiosios Tarnybinės etikos komisijos sprendimo, kuri svarsto D. Kreivio valdytų pelningų įmonių akcijų perleidimo pusvelčiui savo mamai teisėtumą. „Su Prezidente ir ministru D. Kreiviu tikrai rasime tariamos ministro problemos sprendimą“, - sakė A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis rėmėsi garsiuoju raštu, kuris plačiai vadinamas D. Kreivio pavžyma ir jame, neva, išdėstytais faktais apie korupciją. Premjeras žadėjo ryžtingus žingsnius – nuo pareigūnų pokalbių stenografavimo bei kontaktų su interesantais fiksavimo iki amerikietiškos patirties teisinėje srityje pritaikymo.

Pasak A. Kubiliaus, „teisėsaugos institucijų kovose neužtenka, kad įveiktume korupcijos problemas.“

Supainiojo duris?

Pirmadienį, 8 val. ryto, premjeras Andrius Kubilius atvyko pas prezidentę Dalią Grybauskaitę, tačiau po kurio laiko  išėjo iš prezidentūros ne pro pagrindines duris.

„Pirmadieniais reguliariai lankausi iš ryto pas Prezidentę – lankysiuos toliau ir lankysiu per tas duris, per kurias galiu įeiti ir išeiti. Ar tai yra šoninės, tikrai nežinau. Mano manymu jos labai gražios ir man atrodo – visiškai pagrindinės“, - sakė A. Kubilius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų