REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš 10 metų, 2001 metų kovo 4 dieną, Fernando Alonso sudalyvavo pirmame „Formulės-1“ Didžiajame Prize. Ispanas debiutavo Australijos Didžiajame Prize už „Minardi“ vairo, startavęs 19-tas ir finišavęs 12-oje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo tada F. Alonso sudalyvavo 159-iuose Didžiuosiuose Prizuose, 20 kartų startavo iš pirmos vietos, 63-is kartus pakilo ant podiumo, laimėjo 26-ias lenktynes ir iškovojo du čempiono titulus. Duodamas interviu Ispanijos leidiniui „Marca“, Fernandas prisiminė kai kuriuos savo karjeros momentus.

REKLAMA

F. Alonso, „Ferrari“: „Aš myliu lenktynes ir negalvoju apie išėjimą. Jaučiu malonumą net tuomet, kai finišuoju antras, aštuntas ar 23-ias. „Formulė-1“ – tai daugialypis verslas, o ne vien sportas – lenktynininkai lenktyniauja su skirtingų greičių bolidais, taisyklės taip pat ne visiems vienodos, tačiau aš tai žinau ir palaikau, juk tokios detalės suteikia ypatingo žavesio mūsų čempionatui.

Prasčiausias bolidas? 2009 metų „Renault“, tačiau tuomet aš pakilau ant podiumo Singapūre, bet ir geriausius mano bolidus buvo sukūrusi ši komanda. Padangų gamintojų „Michelin“ ir „Bridgestone“ priešprieša tuomet leido mums turėti pranašumą. Net su mažiau efektyvia aerodinamika Valensijoje ratą nuvažiuodavome per 1:08, o dabar nuvažiuojame per 1:14 – šešių sekundžių skirtumas gana ženklus, anuos bolidus sunku lyginti su dabartiniais.

REKLAMA
REKLAMA

Aš debiutavau už „Minardi“ vairo, nors turėjau pasiūlymą ir iš „Prost“ su galimybe pratęsti karjerą „Ferrari“ komandoje piloto bandytojo pareigose arba grįžti į F3000. Jie nieko negarantavo, o „Renault“ pasiūlė geriausią variantą – aš praleidau metus kaip šios komandos pilotas bandytojas, o paskui tapau pagrindiniu pilotu.

Pasirašydamas sutartį su „Ferrari“ žinojau, kad pereinu į legendinę komandą, tačiau galiausiai buvau maloniai nustebintas – viskas pasirodė geriau, nei tikėjausi. „McLaren“ komandoje nesijaučiau komandos dalimi, o „Ferrari“ aš kaip namie.

Lenktyniauju ne tam, kad įsigyčiau draugų, aš noriu nugalėti – toks tikslas, pažiūrėsime, ko galiausiai pavyks pasiekti. Ar aš prisiminsiu pergales, išėjęs iš sporto, ar tiesiog mėgausiuosi įgyta patirtimi – bet kuriuo atveju „Formulė-1“ paliks pačius geriausius prisiminimus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų