• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę Šikšnių kaime (Vilkaviškio r.) dėl dujų nuotėkio sprogusio daugiabučio gyventojai šaukiasi pagalbos. Be pastogės liko aštuonios šeimos.

REKLAMA
REKLAMA

Sprogimas įvyko vasario 22-osios vakarą antrame aukšte gyvenančios pensininkės bute. Moteris tebegydoma ligoninėje. Po ligoninės moteriai laikiną būstą suteiks giminės. Laikiną prieglobstį septynioms kitoms šeimoms davė Vilkaviškio savivaldybė, giminaičiai.

REKLAMA

Žmonės po sprogimo ir gaisro liko lauke kaip stovi, be šiltos aprangos, menkiausių buities įrankių, dokumentų. Pradžiai pinigų jiems paaukojo Gudkaimio bendruomenė, geradariai dovanojo šiltų drabužių, indų, kitų reikmenų. Pirmieji į pagalbą atėjo gudkaimiečiai. Bendruomenė padegėliams surinko apie 4 tūkst. litų. „Nė vienas neliko speige be pastogės, be būtiniausių reikmenų, bet to maža. Žmonėms reikia namų, o ne trumpalaikės užuovėjos. Pats didžiausias gyventojų troškimas - atstatyti sprogimo ir gaisro nuniokotą namą, bet jie patys pinigų tam neturi, gali prisidėti tik savo darbu", - pasakojo Gudkaimio bendruomenės pirmininkas Ramūnas Žemaitis. Pasak jo, pirminiais skaičiavimais, namui atstatyti (be įrangos) reikėtų apie 300 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes prašome visų, kurie tik gali, paaukoti pinigų į nukentėjusių nuo sprogimo gyventojų paramos atstatant būstą sąskaitą (LT47 5010 4000 1400 0162, Vilkaviškio kredito unija - red. past.). Nelaimė ateina nesiklaususi, o padėti gali tik žmonių vienybė", - įsitikinęs R.Žemaitis.

Per daugiabučio namo Šikšnių kaime sprogimą be pastogės liko trys šeimos su mažamečiais vaikais, trys pensininkų, dvi bedarbių šeimos. T.Zykienė, kurios bute įvyko sprogimas, pati yra pensininkė, pergyvenusi sunkią ligą. Moterį viena po kitos aplankė dvi nelaimės. Prieš dvi dienas iki sprogimo ji palaidojo vyrą. Sprogimas T.Zykienės bute įvyko dėl dujų nuotėkio iš tą pačią dieną parsigabento buitinių dujų baliono.

Dalia BYČIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų