• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liuksemburgo patirtis ir investicijos paspartins alternatyviosios energetikos plėtrą Lietuvoje, teigė prezidentė Dalia Grybauskaitė, ketvirtadienį susitikusi su Liuksemburgo ministru pirmininku Jeanu Claude'u Jurckeriu.

REKLAMA
REKLAMA

„Siekdami energetinės nepriklausomybės turime kuo sparčiau vystyti alternatyviąją energetiką, išnaudoti vėjo, saulės ir kitų atsinaujinančių šaltinių energiją. Džiaugiuosi, kad prieš metus gimusios iniciatyvos jau atneša konkrečių bendradarbiavimo rezultatų. Liuksemburgo patirtis ir investicijos paspartins alternatyviosios energetikos plėtrą Lietuvoje“, – Prezidentūros spaudos tarnybos pranešime cituojama valstybės vadovė.

REKLAMA

Prezidentės iniciatyva pradėtas Liuksemburgo ir Lietuvos bendradarbiavimas alternatyviosios energetikos srityje įgauna realų pagrindą. Pernai darbo vizito Liuksemburge metu prezidentė pakvietė šios šalies verslininkus investuoti Lietuvoje į atsinaujinančių energijos šaltinių sektorių ir sutarė su Liuksemburgo premjeru pradėti konkrečias konsultacijas šioje srityje.

Šiemet vasario 28 dieną Lietuvos ir Liuksemburgo energetikos ministrai pasirašė dvišalį memorandumą dėl bendradarbiavimo alternatyviosios energetikos srityje.

Šalies vadovė taip pat pabrėžė, jog energetinės nepriklausomybės siekiančiai Lietuvai labai svarbi tolesnė ES ir jos narių parama įgyvendinant Trečiąjį Europos energetikos paketą, kuriuo siekiama liberalizuoti energetikos rinką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų