REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo kovo 1 dienos Rusijoje įsigalioja naujas policijos įstatymas, praneša vesti.ru. Visi Vidaus reikalų ministerijos darbuotojai į policiją bus priimami praėję atestaciją. Darbuotojų skaičius per dvejus metus turėtų sumažėti iki 20 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Policininkai bus atlaisvinti nuo ne reikalingų funkcijų – tokių, kaip mašinos techninė apžiūra arba šaukimo į kariuomenę pristatymas šauktiniams. Jų pagrindinis uždavinys bus asmens, visuomenės ir valstybės apsaugą nuo neteisėtų veiksmų. Ypatingą vaidmenį policijos darbe užims siekis užkirsti kelią teroristiniams išpuoliams.

REKLAMA

Pradžią VRM reformoje davė prezidento dekretai, pasirašyti 2009 metų gruodžio 24 dieną ir 2010 metų sausio 12 dieną. Pažymėtina, kad pradinis dokumento darbinis pavadinimas buvo įstatymo projektas „Dėl milicijos“. Tačiau Rusijos Federacijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pasiūlė pervadinti miliciją į policiją, motyvuodamas tuo, kad pastarasis pavadinimas paseno ir neatspindi vidaus reikalų įstaigų darbo esmės.

Pirmą kartą tokio lygio dokumentas buvo pateiktas visuomenės aptarimui, po kurio įstatymo projektas buvo patobulintas ir 2010 metų spalio 27 dieną buvo pateiktas svarstymui Rusijos Dūmai. Jau sausio 28 dieną dokumentas buvo priimtas, o vasario 7 dieną posėdyje dėl VRM veiklos valstybės vadovas pasirašė įstatymą „Dėl policijos“.

Tiesa.com primena, po SSRS griuvimo daugelis posovietinių respublikų buvusią miliciją pervadino policiją: Lenkija ir Bulgarija – 1989 metais, Lietuva, Latvija, Estija – 1990 metais, Kazachstanas, Armėnija, Azerbaidžanas, Turkmėnistanas, Gruzija, Moldova – 1992 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų