REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulinio „WiMAX“ forumo duomenimis, daugiau nei 823 mln. gyventojų maždaug 149 šalyse jau gali naudotis ketvirtosios kartos (4G) plačiajuosčio ryšio technologija „WiMAX“. Prognozuojama, kad iki 2011 metų „WiMAX“ ryšys bus prieinamas vienam milijardui planetos gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

„WiMAX“ forumo pirmininkas ir prezidentas Ronas Resnickas pabrėžia, kad „WiMAX“ tinklų diegimo darbai vyko nuolat, nepaisant lėto pasaulinės ekonomikos atsigavimo ir į rinką ateinančių konkuruojančių technologijų.

REKLAMA

Anot jo, 2010-aisiais „WiMAX“ forumas ir toliau uoliai dirbo, kad būtų žengtas evoliucinis žingsnis nuo „WiMAX 1“ prie IEEE 802.16m standarto „WiMAX 2“ versijos ir kad būtų apsaugotos operatorių investicijos atnaujinant tinklus.

Per praėjusius metus „WiMAX“ ryšio tinklai labiausiai išsiplėtė Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Azijos Ramiojo vandenyno regione, ypač Japonijoje, Korėjoje, Malaizijoje ir Filipinuose. Stabili plėtra vyko Rytų Europoje, o Lotynų Amerikos rinkoje procesą stabdė vėluojantis dažnių skirstymo procesas. Lėčiau nei planuota tinklo diegimo darbai vyko Indijoje, tačiau kitais metais šioje šalyje tikimasi ypač aktyvios plėtros.

Lietuva pirmoji Europos Sąjungoje ir viena pirmųjų pasaulyje įsidiegė „WiMAX“ ryšio tinklą ir toliau jį sėkmingai plečia, pastebima AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) pranešime. Mobiliojo 4G interneto MEZON paslaugas Telecentras primena teikiantis jau daugiau nei pusšimtyje Lietuvos miestų ir priemiesčių, mobilusis „WiMAX“ ryšys prieinamas daugiau nei 60 proc. mūsų šalies gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų