REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį į „Šiaulių krašto“ redakciją atsvirduliavęs vyras skundėsi, kad jam labai blogai, jis bijo numirti, tačiau Naujosios Akmenės ligoninės gydytojai nepaguldo gydyti.

REKLAMA
REKLAMA

Redakcijos patalpose silpstančiam vyrui buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba.

Atvykęs medikų ekipažas pažino žmogų, kurį per pusdienį jau kelis kartus vežė į Naujosios Akmenės ligoninės priėmimo skyrių. „Matome, kad būklė prasta, o kodėl nepaguldo į ligoninę — mes nežinome“, — pyktelėjusi kalbėjo greitukės medikė.

REKLAMA

Iš redakcijos patalpų į ligoninę atgabentam vyrui galiausiai atsirado vietos palatoje. Jis buvo pradėtas gydyti. Vakar naktį ligonis išvežtas į Šiaulius.

Paaiškėjo, kad arti 60 metų amžiaus Ventos gyventoją pirmiausia iš namų paėmė greitoji medicinos pagalba trečiadienio rytą. Medikai nustatė prieširdžių virpėjimą. Pats ventiškis skundėsi, kad jaučiasi labai silpnai, negalįs paeiti.

Į Naujosios Akmenės ligoninės priėmimo skyrių atvežtą ligonį čia dirbantys medikai nepaguldė gydyti, o nusiuntė pas šeimos gydytoją Naujosios Akmenės poliklinikoje.

REKLAMA
REKLAMA

Čia ventiškį priėmusi daktarė neišdrįso nurodyti pačiam eiti į ligoninės priėmimo skyrių — nors kelio tik apie 30 metrų. Tad į polikliniką iškviesta greitoji medicinos pagalba.

Tačiau ir antrą kartą į ligoninę pristatytas vyras nenusiųstas į palatą. O buvo tik atliktas stebėjimas.

Apie vidurdienį vėl gatvėje atsidūręs žmogus išsigando. Ilgai nesuvokė, kur beieškoti pagalbos, neturint vaikų, šeimos. Kišenėje — nė lito. Iki namų kelios dešimtys kilometrų. Jautė, kad širdį vis labiau maudžia, žingsniai — sunkūs. Bijojo, jog paprasčiausiai gali numirti šaltyje. Todėl ir įsverdėjo į „Šiaulių krašto“ redakciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujosios Akmenės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojos gydymui Irenos Vorevičienės teigimu, iš poliklinikos atvežtam ligoniui buvo skirtas gydymas priėmimo skyriuje esančioje stebėjimo palatoje, o kai pulsas ir kraujo spaudimas tapo normalūs — išleistas iš ligoninės. „Gydytoja atliko visus tyrimus, jų rezultatai buvo geri“, — motyvavo I. Vorevičienė.

Naujosios Akmenės ligoninės vyriausiasis gydytojas Aleksandras Šalavėjus abejoja, ar ligoninės medikai pasinaudojo galimybėmis pakankamai stebėti pacientą, ar motyvuotai priėmė sprendimą jį neguldyti į palatą. Todėl ketinama atlikti tyrimą.

Vytautas RUŠKYS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų