REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas paskelbė nuosprendį dvejus metus trukusioje byloje dėl riaušių, kilusių 2009 metų sausio 16-ąją prie Seimo rūmų. Iš 28 kaltinamųjų realiai kalėti teks tik dviem asmenims: Romui Vaicekauskui – 6 metus, Tomui Čaikauskui – 2 metus ir 6 mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas nustatė, kad kaltinamieji riaušių metu smurtavo, niokojo turtą ir kitaip šiurkščiai pažeidė viešąją tvarką, pasipriešino policininkams ir kitiems viešojo administravimo funkcijas atliekantiems asmenims – VST bei policijos pareigūnams, nevykdė jų teisėtų reikalavimų nepažeidinėti viešosios tvarkos šalia Seimo rūmų, o vienas kaltinamasis dar ir panaudojo šaunamąjį ginklą.

REKLAMA

Kaip teigiama teismo pranešime spaudai, teismo kolegija, įvertinusi byloje surinktų įrodymų visumą, konstatavo, jog nėra įrodyta, kad kaltinamieji išprovokavo žmonių sambūrį viešai smurtauti, niokoti turtą ir kitaip šiurkščiai pažeisti viešąją tvarką.

Teismas nusprendė Romą Vaicekauską pripažinti kaltu ir nuteisti šešerių metų laisvės atėmimo bausme, ją atliekant pataisos namuose. Tomą Čaikauską nutarta pripažinti kaltu ir nuteisti dvejų metų ir šešerių mėnesių laisvės atėmimo bausme, ją atliekant taip pat pataisos namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Likusiems kaltinamiesiems teismas skyrė laisvės atėmimo bausmę atidedant bei įpareigojant kaltinamuosius neišvykti iš gyvenamosios vietos ar be teismo sutikimo nekeisti darbo vietos.

Civilinių ieškovų – Seimo kanceliarijos (ieškinio suma – 227 842 Lt), Viešojo saugumo tarnybos (ieškinio suma – 16 827 Lt), Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato ( ieškinio suma – 3 598 Lt), UAB „Mondlo“ (ieškinio suma – 5 351 Lt) bei UAB „Ranga IV Investicijos“ ( ieškinio suma – 16 696 Lt) ieškinius nuspręsta patenkinti visiškai ir priteisti solidariai iš kaltinamųjų jiems padarytą turtinę žalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui.

Primename, jog profesinių sąjungų 2009-aisiais sausio 16-ąją organizuota protesto akcija prie Seimo virto riaušėmis.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimų buvo sulaikytas 151 asmuo, 119 asmenų surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai. 32 asmenys buvo uždaryti į areštinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų