REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jūsų universitetui niekas negresia. Jei ne viskas, tai labai daug yra jūsų rankose“, — keletą kartų pakartojo Lietuvos švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, vasario 22 d. kartu su viceministru lankęsis Šiaulių universitete. “Nuo to, kaip jums seksis savo viduje daryti laikmečio padiktuotus sprendimus, vienaip ar kitaip atsilieps ir visai Lietuvai“, — sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Rektorate vykusiame susitikime su svečiais dalyvavo rektorius Vidas Lauruška, prorektoriai, senato pirmininkas, fakultetų dekanai. Susitikimo metu buvo aptartos Šiaulių ir Klaipėdos universitetų perspektyvos, aukštojo mokslo problemos.

REKLAMA

Ministras pabrėžė, kad ypač palankiai vertina Šiaulių ir Klaipėdos universitetų konsorciumo įkūrimą, kelis kartus patvirtino nematąs jokios grėsmės tolesnei abiejų universitetų veiklai, linkėjo mobilizuotis naujiems darbams ir iššūkiams.

Studijų prorektorius Juozas Pabrėža siūlė atkreipė dėmesį į nepopuliarias, bet reikalingas studijų programas, siūlė ministerijai skirti kvotų šioms programoms, taip pat ir regioniniams universitetams. G. Steponavičiaus nuomone, kvotų atsiradimas griautų sistemą, jos gali būti taikomos tik specifiniais atvejais, pavyzdžiui, menų krypties arba išskirtinėms, unikalioms studijų programoms. Patys universitetai turėtų daugiau dirbti populiarindami, reklamuodami savo studijų programas, stiprindami jų prestižą, atnaujindami ir pertvarkydami programų turinį.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime dalyvavęs viceministras V. Bacys Šiaulių universitetui palinkėjo sveikų ambicijų, siūlė daugiau bendrauti su mokyklomis ir mokytojais. Jis sakė, kad mokyklos mažai skiria dėmesio moksleivių karjeros planavimui.

Šiaulių universiteto bibliotekoje ministras Gintaras Steponavičius susitiko su Universiteto bendruomene. Universiteto dėstytojai ir studentai pateikė ministrui nemažai klausimų dėl aukštojo mokslo kokybės, dėl neretai pasitaikančio SKVC (Studijų kokybės vertinimo centro) tendencingo studijų programų, kurias parengia regioniniai universitetai, vertinimo. Tokių pat priekaištų susilaukė ir LMT (Lietuvos mokslo tarybos) veikla, skirstant paramą mokslo projektams ir renginiams Lietuvoje. Ministras siūlė visus skundus rašyti tiesiai jam, žadėdamas ištirti kiekvieną atvejį: „Kai matot, kad yra potencialus interesų konfliktas, nelaukit išvadų, rašykit [email protected]“.

Šiais metais Švietimo ir mokslo ministerija paskelbė šūkį „Atrask pasaulį Lietuvoje“ ir kviečia jaunimą studijuoti Lietuvos universitetuose, studijų kokybe dažnai nenusileidžiantiems, kuriuos renkasi užsienin išvykstantis jaunimas. Ministras siūlė šio klausimo nedramatizuoti: per 80 procentų dešimtukininkų, olimpiadų laimėtojų studijuoja Lietuvoje, todėl tikrai negalima sakyti, kad visi geriausieji išvažiuoja. Pagal studijuojančiųjų užsienyje skaičių vienam gyventojui lietuviai yra tarp sėslių šalių, neviršija Europos Sąjungos vidurkio — 5 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų