REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvairūs dainų konkursai labai naudingi tautos muzikiniam išprusimui arba mažų mažiausiai išlavina klausytojų, kurie „pastatę ausis“ įdėmiai klauso tykodami potencialių plagiatorių, ausis. Būtent dėl vienos iš tokių sąmoningų klausytojų iniciatyvos į LATGAA nemalonę pateko Mindaugas Mickevičius-Mino.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbiama žiniasklaidoje, rūpestinga klausytoja, per radiją išgirdusi, kad bus leidžiama Mino kūrybos daina „Ji“, buvo labai nustebinta, mat ji maniusi, kad tai Charleso Aznavouro dainos „She“ koveris. Kilo žurnalistų susidomėjimas, į reikalą įsitraukė LATGAA, o M. Mickevičiui sustabdyti bet kokie mokėjimai už šią dainą.

REKLAMA

Šiame plagijavimo skandale šiuo metu  skelbiama pertrauka, mat dainininkas pažadėjo rytoj pateikti LATGAA ekspertų grupei savo įrašą. Jo teigimu, internete išplatintame vaizdo įraše jis tik dainuoja karaoke viename vakarėlyje pagal Ch. Aznavouro melodiją, o jo kūrinys esąs tik panašus į minėto atlikėjo hitą.

„Mes neturime Mino albumo savo fonotekoje. Jis teigia, kad jo dainos melodija visai kitokia , kiti žodžiai, kiti akordai“, ‒ kalbėjo LAGTAA generalinio direktoriaus pavaduotoja Gerda Leonavičienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei ekspertai nustatys, kad muzika ta pati arba labai panaši, tai jau bus kūrinio pasisavinimas. Tokiu atveju bus keliama byla ir atlikėjui grės baudžiamoji atsakomybė“, ‒ sakė G. Leonavičienė.

Maksimali bausmė kūrinio pasisavinimą yra du metai kalėjimo, tačiau Lietuvoje kaltu pavogus dainą dar nebuvo pripažintas nei vienas atlikėjas.

E.Costello „She“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų