REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 žiūrovų jau pamėgto serialo „Kelias namo" kūrybinė komanda prasmingai praleido savaitgalį girių glūdumoje, netoli Baltarusijos sienos. Badaujantiems miško žvėreliams aktoriai nugabeno ėdžias ir pašaro. Patiems saulėtą dieną sniegu nuklotame miške ir arbata atrodė pasakiško skonio, ir obuoliais pažongliruoti norėjosi, ir į kaimiškas roges įkristi.

REKLAMA
REKLAMA

TV3 serialo „Kelias namo" kūrybinė grupė penktadienį į Nemenčinės rajono miškus išsiruošė filmuoti epizodų prie ten įrengtos žvėrių šėryklos. Kartu nusprendė įgyvendinti jau anksčiau planuotą misiją: pagal paskirtį pritaikyti šieną ir ėdžias, butaforiškai naudotus serialo „Kelias namo" pristatymui žiniasklaidai. Dar ir keletą maišų daržovių prigriebė.

REKLAMA

Apsnigtuose eglynuose susitiko „Kelio namo" veidai: Nijolė Narmontaitė, Ridas Jasiulionis, Šarūnas Banevičius, Nerijus Franckevičius, Judita Zareckaitė, Liubomiras Laucevičius, Dangis Cholinas ir kt. „Išskyrus R. Jasiulionį, kurio veikėjas išpylė chemikalus į upelį, ir N. Franckevičių, kuris taip pat vaidina nemalonų tipą, visi kiti yra teigiami personažai, nuoširdžiausiai mylintys gamtą", – pastebėjo serialą kuriančios kompanijos „Videometra" atstovė Jurga Klimaitė-Riebling.

REKLAMA
REKLAMA

Miško gilumoje įrengta žvėrių šėrykla lengvosiomis mašinomis buvo vargiai pasiekiama, todėl atvykėlius pasitiko medžiotojai su visureigiais. Netoliese lūkuriavo kumelė su tikromis kaimiškomis rogėmis. Į ją užkalbinusius prašalaičius ji nekreipė dėmesio. Vietiniai paaiškino, kad gyvulys lietuviškai nesupranta. Tuo metu aktorius mobilieji telefonai kaip tik sveikino atvykus į... Baltarusiją! „Bet šienelio juk neatsisakysi parupšnoti? Bent tokį pasiūlymą lietuviškai turėtum suprasti?" – kumelę šnekino D. Cholinas. Ši – nė krust. Nesidomėjo, kas dedasi jai už nugaros, nė tada, kai į roges sušoko visas aktorių būrys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

N. Narmontaitė dairėsi stirnų. Kolega L. Laucevičius pasakojo, kad filmuodamasis gyvoje gamtoje jų matė jau ne vieną. Šįsyk žvėreliai nesiskubino pasirodyti, bet galima numanyti, kas ten vyko vėliau. Juk aktoriai surengė tikrą puotą – į ėdžias prikrovė obuolių, morkų, burokų, kopūstų. Prisidėjo ir netikėtai pasirodęs Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas. Išgirdęs apie serialo kūrėjų akciją, jis apsimovė kasdienius džinsus ir į mišką atbogino maišą kukurūzų.

„Kelias namo" režisierė Kristina Kunčinaitė patikino, kad gamtoje filmuojanti kūrybinė grupė nuolat veža pašaro alkstantiems žvėreliams. Medžiotojo šeimoje užaugusi menininkė sakė nuo vaikystės įpratusi žiemą į žvėrių šėryklas pilti grūdus. „Bet ne iš piršto laužtos ir mūsų serialo istorijos, kai vietiniai kaimiečiai atvažiuoja prie medžiotojų prižiūrimų šėryklų ir pasivagia grūdų saviems gyvuliams", – kalbėjo K. Kunčinaitė.

Gamtą mylintis serialas „Kelias namo" – pirmadieniais–ketvirtadieniais 19.10 val. tik per TV3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų