REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pulkininkas Muammaras al-Gaddafis pabėgo iš Libijos. Manoma, kad Libijos lyderis nusitaikė į Venesuelą. Apie tai pranešė televizijos kanalas Al-Arabiya, remdamasis Libijos opozicijos duomenimis.

REKLAMA
REKLAMA

Per susirėmimus Libijoje jau žuvo 233 žmonės, apie 800 sužeista. Tokį didelį aukų skaičių sąlygojo tai, kad teisėsaugos atstovai prieš manifestuotojus naudoja ginklus.

REKLAMA

Tuo tarpu opozicija „nesutinka su valdžios išlaikymu vieno iš Gaddafio sūnų rankose“.

Libijos nacionalinio išsigelbėjimo fronto lyderis Issa Mansuras neneigė, kad į valdžią gali ateiti karininkai, kurie per neramumus perėjo į sukilusios tautos pusę.

Vakar Libijos prezidento sūnus kreipėsi į tautą. Saifas al-Islamas pabrėžė, kad kilus pilietiniam karui, Libija gali skilti į kelias kariaujančias puses.

Taip pat jis pateisino karininkus, kurie šaudė į protestuotojus, vadindamas šiuos veiksmus savigyna.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento sūnus įsitikinęs, kad tarp protestuojančių žmonių dauguma buvo apsvaigę nuo alkoholio ar narkotikų.

„Aš esu tikras, kad besitęsiant protestams, bus sunku išvengti pilietinio karo, kadangi Libija – šalis, kurią sudaro klanai. Jei kils kova už valdžią, ginklo imsis visi“, – pasakė S. al-Islamas.

„Galiu jus patikinti, kad nei Europa, nei Vakarai, nesiruošia priimti islamo emyrato, jie jį tiesiog sunaikins“, - dėstė S. al-Islamas. „Jei jūs nenutrauksite šių protestų, tai galite būti tikri, kad vietoj 200 žuvusiųjų, mes gedėsime tūkstančių gyvybių“.

S. al-Islamas bandė paneigti pranešimus apie tai, kad jo tėvas praėjusią naktį pabėgo iš šalies.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų