REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiosioms tarnyboms į potvynio apsuptą Rusnę ir atgal keliant tik du kartus per parą, vietos gyventojai rizikuoja. Jie į salą pėsčiomis ir automobiliais keliauja per apsemtas pievas sukausčiusį ledą.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar vandens gylis apsemtame apie 3,3 kilometro krašto kelio Šilutė–Rusnė ruože nukrito 10 centimetrų ir siekė vieną metrą. Tuo operatyviai pasinaudota ir vakar ryte žmonės vėl buvo keliami specialia didesnio pravažumo transporto priemone – iš karinio sunkvežimio padarytu autobusu.

REKLAMA

„Priekyje važiavo kelininkų greideris ir lyg ledlaužis stumdė į šalis ledo lytis. Autobusas judėjo atsilikęs per porą centimetrų. Jei ne greideris, jis tikrai nebūtų galėjęs važiuoti. Taip ir atsitiko antradienį vakare, dėl to teko grįžti atgal", – vakar „Respublikai“ sakė Šilutės rajono civilinės ir priešgaisrinės saugos tarnybos vedėjas Romualdas Renčeliauskas.

Pamario ugniagesių ratuota amfibija pasinaudoti nebuvo galima. Išvakarėse ji sugedo ir nors buvo operatyviai sutaisyta, kol nepatikrinta, kelti žmonių ja nerizikuota.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar vakare pagaliau rusniškius namo pargabeno iš Kauno atvežta vikšrinė kariškių amfibija. Kol vandens lygis dar labiau nenukris, ji taps pagrindine Rusnės salos gyventojų susisiekimo priemone.

„Vanduo slūgsta. Tačiau pagrindinė mūsų problema išlieka šaltis. Jis labai apsunkina padėtį, nes ledas vis storėja. Jei taip bus toliau, pavasarį pradėjus tirpti ledui ir sniegui galime sulaukti labai didelio potvynio", – tvirtino R.Renčeliauskas.

Tačiau kai kuriuos vietos gyventojus, priešingai nei specialiąsias tarnybas, jau kelintą parą spaudžiantis šaltis tik nudžiugino. Jie iš namų ir atgal keliauja per užšalusias pievas. Ir tai daro ne tik pėsčiomis, bet ir lengvaisiais automobiliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Drąsuolių neatbaido tai, kad kelias įlūžusias mašinas jau teko traukti iš properšų. Žmonės per šiuos incidentus nenukentėjo.

„Mes pastatėme draudžiamąjį ženklą ir tikrai nerekomenduojame to daryti. Čia yra nemažai kanalų, todėl tikrai pavojinga. Bet žmonės rizikuoja ir eina", – stebėjosi R.Renčeliauskas.

Vakarykščiais duomenimis, Šilutės rajone vakar buvo apsemti ir yra sunkiai įveikiami arba neišvažiuojami 13 rajoninių kelių ruožai, iš viso – per 45 kilometrus. Juose vandens gylis siekia nuo 5 iki 100 cm. Apsemti 9 kaimai ir 66 sodybos, kuriose gyvena 201 žmogus. Po vandeniu yra apie 28 tūkstančių hektarų dydžio teritorija.

Pagėgių savivaldybėje apsemti ir neišvažiuojami 7 rajoninių kelių ruožai. Iš viso – 46 km. Vandens gylis – nuo 20 iki 130 cm. Apsemti 8 kaimai su juose esančia 21 sodyba, kuriose gyvena 85 žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų