REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne visada darbuotojui tiesiogiai leidžiama suprasti, kad jis netinkamas darbe, tačiau egzistuoja požymiai, kurie padės Jums suprasti, kad esate nebepageidaujamas arba Jūsų vieta artimiausiu metu atiteks kitam žmogui.

Nepamirškite, kad svarbiausia – mokėjimas išsisukti iš bet kokios situacijos, jei ne nugalėtoju, tai bent jau gražiu išėjimu iš darbo. Neverta suteikti galimybės „geradariams“ patiems Jus atleisti – geriau tai padarykite savarankiškai, savo noru.

Siūlome susipažinti su tipiškomis užuominomis, kurios byloja apie tai, jog Jūsų reikalai kompanijoje yra prasti ir Jūsų dienos – suskaičiuotos.

Laiku pastebėjus duotas užuominas ir laiku padarius atitinkamas išvadas, Jūs iš darbo galite išeiti oriai, nelaukdami kol Jums parodys duris.

1) Jus ignoruoja, Jūsų nekviečia į darbinius susitikimus, pokalbius, kampanijos pasitarimus (o juk anksčiau būdavote pakviestas ten pirmas! Taip pat nebegaunate ir naujienų elektroniniu paštu (anksčiau tai buvo daroma reguliariai), o kai kurie kampanijos atstovai Jūsų visai nepastebi.  

2) Kampanijos vadovybės santykis tapo šiek tiek priešiškas. Paskutiniu metu vadovybė pradėjo „kibti“ prie kiekvieno Jūsų poelgio, visus Jūsų sprendimus kritikuoja, jais abejoja, Jūsų ataskaitas analizuoja itin kruopščiai, reikalauja pasiaiškinimų apie tai, kur Jūs buvote darbo dienos metu (kokiuose susitikimuose, kelintą valandą, kokiu klausimu).

3) Su Jumis visų darbuotojų santykiai pasidarė šalti. Jei anksčiau kolegos mėgo su Jumis bendrauti, tai dabar jie stengiasi laikytis nuo Jūsų atokiau.  

4) Vadovybė neigiamai įvertino Jūsų darbą. Jei Jūs gavote neigiamą darbo įvertinimą raštu ar žodžiu, galite pradėti rinktis savo daiktus.

REKLAMA
REKLAMA

5) Jūsų viršininkas dabar bendrauja tik raštiškai. Jokios kritikos ir komentarų akis į akį.

REKLAMA

6) Žmonės, galėję Jus palaikyti, išėjo iš kompanijos. Kompanijoje daugiau neliko sąjungininkų, kurie galėtų palaikyti Jūsų kandidatūrą.

7) Jums staiga pradėjo duoti tokias užduotis, kurios neįvykdomos viršininko nurodytu terminu. Jūs jaučiate, kad gaunate nerealius projektus, kurių net  teoriškai neįmanoma būtų įvykdyti nustatytu terminu. Kitaip tariant – visi laukia Jūsų nesėkmės, kad būtų galima Jus atleisti iš darbo „dėl objektyvių priežasčių“.

8) Jus pasiekė gandai apie tai, kad Jus turi atleisti iš darbo. Jei jau tikrai tai išgirdote, galite drąsiai rašyti pareiškimą pats. Įsidėmėkite, kad dūmų be ugnies nebūna.

Nenusiminkite, jei esate profesionalas, darbą susirasti sunku nebus!

Gerda Zemenskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų