REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Švyturio arena“ - taip vadinsis naujoji statoma uostamiesčio sporto ir kultūros renginių arena. Bendrovės „Klaipėdos arena“ ir „Švyturys-Utenos alus“ dėl to pasirašė bendradarbiavimo susitarimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai bus pirmoji arena Lietuvoje, pavadinta “Švyturio arenos„ vardu, ir ją pasirinkome neatsitiktinai. Šis vardas simbolizuoja sugrįžimą prie mūsų šaknų - uostamiesčio, kuriame gimė ir jau trečią šimtmetį gyvuoja “Švyturys„. Būtent todėl šios arenos sėkmė mums ypač svarbi ir nuo pat pirmų žingsnių norime prisidėti prie jos vystymo ir populiarumo didinimo“, - sako „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas.

REKLAMA

Jo teigimu, „Švyturys“ įgijo daug patirties bendradarbiaudamas su didžiosiomis Lietuvos arenomis ir renginių valdytojais, tad Klaipėdoje bus ne tik įdiegta moderni įranga, užtikrinsianti arenos svečiams maksimalų patogumą, bet ir stengiamasi sukurti unikalią uostamiesčio ir pajūrio temas atitinkančią atmosferą.

UAB „Klaipėdos arenos“ valdybos nario Pauliaus Baltrėno teigimu, tikimasi, jog bendradarbiavimas su didžiausiais aludariais Lietuvoje ir vertinga abiejų pusių patirtis ženkliai prisidės prie arenos vystymo ir jau per pirmus veiklos metus padės „Švyturio arenai“ tapti didžiausiu laisvalaikio traukos centru visoje Vakarų Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Priklausomai nuo renginio tipo nuo 1800 iki beveik 7000 žiūrovų talpinsiančioje „Švyturio arenoje“ per ateinančius metus nuo sezono pradžios bus surengta ne mažiau nei 60 renginių - beveik pusę planuojamų renginių sudarys užsienio atlikėjų ir grupių pasirodymai, kiek daugiau nei trečdalį sporto renginiai, likusią dalį - vietinių atlikėjų pasirodymai ir Klaipėdos savivaldybės renginiai.

Arenos valdytojai prognozuoja, jog nuo atidarymo per ateinančius metus uostamiesčio arena sulauks apie 200 tūkst. lankytojų.

Šiemet rugsėjį „Švyturio arenoje“ vyks Europos krepšinio čempionato D grupės varžybos, kuriose susitiks Slovėnijos, Rusijos, Belgijos, Gruzijos, Bulgarijos ir Ukrainos krepšinio rinktinės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų