• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kraupią avariją sekmadienį sukėlęs ir du žmones pražudęs kelių policininkas Sigitas Šostakas buvo ginamas policijos vadovybės. Visi vienbalsiai tvirtino esą S.Šostakas anksčiau nebuvo baustas, dirbo nepriekaištingai, buvo vienas pareigingiausių. Tačiau paaiškėjo, kad šie faktai – toli nuo tiesos, rašo lrytas.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentė Dalia Grybauskaitė informavo, kad S. Šostakas anksčiau buvo gavęs net penkias tarnybines nuobaudas, vieną jų –už girtavimą darbo metu. Tiek kartų baustas jis buvo per dešimt tarnybos metų.

REKLAMA

„Šiandieną aš gavau įrodymus, kad yra penkios nuobaudos“, –viešėdama Kaune žurnalistams teigė D. Grybauskaitė.

Prezidentė taip pat informavo, kad antradienį buvo patenkintas Trakų policijos viršininko Nerijaus Šiaulio prašymas atsistatydinti.

Mano žiniomis,  policininkas, kuris būdamas girtas užmušė du žmonės jau buvo turėjęs penkias nuobaudas, viena jų – už girtavimą darbo metu. Jeigu būtų laiku priimtos atitinkamos priemonės ir šis žmogus nebūtų dirbęs. Tai   rodo, kad visoje policijos sistemoje yra totalus tokių veikų „dengimas“ ir tai priimama kaip visiškai normali elgsena", – teigė prezidentė.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos kelių policijos duomenimis, per praėjusius metus trys iš keturių sulaikytų neblaivių policijos pareigūnų sukėlė eismo įvykius. Užpernai tokių buvo mažiau.

Pasak policijos suvestinių, praėjusiais metais šalyje dėl neblaivių policijos pareigūnų kaltės įvyko 10 eismo įvykių. Dar 4 pareigūnai, padarę eismo įvykį, atsisakė nustatyta tvarka pasitikrinti blaivumą.

Iš penkių sulaikytų transporto priemonę vairavusių neblaivių pareigūnų du atsisakė nustatyta tvarka pasitikrinti blaivumą.

Lietuvos Kelių policijos tarnybos pareigūnė Marija Kazanovič apibendrino, kad 2010 m. šiurkščius Kelių eismo taisyklių pažeidimus padarė 19 policijos pareigūnų, kai, tuo tarpu užpernai tokių buvo perpus mažiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2009 metais šalyje dėl neblaivių policijos pareigūnų kaltės įvyko 8 eismo įvykiai. Dar 2 pareigūnai, padarę eismo įvykius, pasišalino iš eismo įvykio vietos, todėl jiems girtumas nebuvo nustatytas bei dar vienas pareigūnas, padaręs eismo įvykį, atsisakė nustatyta tvarka pasitikrinti blaivumą

Sulaikyta 12 pareigūnų, kurie vairavo transporto priemones būdami neblaivūs bei dar 2 sulaikyti pareigūnai, atsisakė nustatyta tvarka pasitikrinti blaivumą, tad viso sulaikyta – 14 policijos pareigūnų.

Kelių policijos tarnyba apibendrina, kad 2009 m. šiukščius Kelių eismo taisyklių pažeidimus padarė 25 policijos pareigūnai.

Dėmesys neblaiviems policijos pareigūnams padidėjo po savaitgalį ties Elektrėnais įvykusios avarijos, kurios metu žuvo du žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų