REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Girtas Trakų rajono policininkas Sigitas Šostakas automobiliu sutraiškė namo vykusius keturis gydytojus. Du iš jų – mirtinai.

REKLAMA
REKLAMA

Patirties užgrūdintas profesionalas policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas dėl svetimos nuodėmės pasitraukė iš pareigų.

REKLAMA

Komisarui skauda dėl supuvusios sistemos, kurią kasdien mato ne generaliniai, o savivaldybėse, rajonuose dirbantys komisarai. Mato ir toleruoja. Eilinis dengia vietinį komisarą, komisaras – eilinius.

Kiek įkaušusių policininkų vairuoja tarnybinius ar asmeninius automobilius dabar, kai skaitote šias eilutes, nepasakys niekas. Bet jie tikrai vairuoja, nes yra nebaudžiami. Nestabdomi kolegų, nes šie nenori, kad stabdytų juos pačius.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, vos tik išgirdęs, kad dėl sekmadienio nakties tragedijos jį kviečia “ant kilimėlio" pati prezidentė, tapo nematytai kietas.

Grūmojo, kad policininkas S.Šostakas bus išmestas iš darbo be jokių socialinių garantijų, tragediją tirs aukščiausiu lygiu.

O išėjęs iš prezidentės ministras tiesiai prisipažino esantis bejėgis – niekas į jo rekomendacijas stiprinti karą keliuose Seime nereaguoja. Nors ministras – ir pats yra Seimo narys. Kai nieko nenuveiki, lieka tik grūmuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Juo labiau kad artėja savivaldos rinkimai, kuriuose dalyvauja ir R.Palaitis. Svetima nelaimė yra puiki proga pagrūmoti – pasirodyti, koks esi kietas vidaus reikalų ministras. Kita R.Palaičio pusė sako, kad ministerijoje jis nesistengia nieko nuveikti, nes labai skuba į Palangos valdžią.

Iki eilinės tragedijos įkaušę policininkai prie vairo tėra tokių pat įstatymus kuriančių įkaušusių Seimo narių darbo vaisius.

Vairavo įkaušę Egidijus Vareikis, Arvydas Vidžiūnas, Juozas Palionis, kiti buvę ar esami parlamentarai. Jų neblaivios lenktynės su tragedija baigėsi niekuo. Nė vienas neatsisakė Seimo nario mandato, nors įstatymą sulaužė jo kūrėjai.

REKLAMA

A.Vidžiūnas net supyko, kad jį pagavo girtą. Skundė teismo sprendimą atimti vairuotojo pažymėjimą, nes esą kalti patruliai, kurie girtumą tikrino šiek tiek anksčiau, nei liepia instrukcijos. Kažką vapėjo apie dviejų taurių vyno ir savo kūno kompleksijos ypatumus.

Seimo narys mušėsi ranka į krūtinę, kad dvi taurės – joks gėrimas. Todėl jis vertas ne tik teisės vairuoti, bet ir toliau kurti įstatymus.

2007 metų lapkritį girtas Skuodo policininkas Saulius Paulikas sutraiškė tris Aleksandrijos kaimo vaikus. Tada atsistatydino ne tik atostogavęs, niekuo dėtas policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius, bet ir vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

REKLAMA

Ministras pasitraukė gražiai kalbėdamas apie savo atsakomybę, t.y. rinkdamas balus artėjantiems Seimo rinkimams. Taktika pasitvirtino – R.Šukys grįžo ir į Seimą, ir į kitą ministeriją. Jau nebejausdamas atsakomybės už Aleksandrijos vaikų mirtis. Politikai turi nejautrą atsakomybei.

R.Palaičiui neapsimoka eiti partijos kolegos R.Šukio pėdomis, nes rinkimai ant nosies. Ministras tiesiog pasislėpė už komisaro V.Telyčėno nugaros. Leido suprasti, kad tauta jau patenkinta, o naują komisarą, galbūt net ir neprofesionalą, suras partija.

Redakcijos skiltis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų