REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio krašte vis daugiau solidžiai apsirūpinusių verslininkų ar žemvaldžių stoja į kovą dėl savivaldybės nario mandato. Vieni jų atvirai deklaruoja esantys milijonieriai, kiti gal iš kuklumo pasislepia už savo sutuoktinių, tėvų ar suaugusių vaikų nugarų. Šiuose rinkimuose neįmanoma bent jau apytiksliai nustatyti kandidatų turtų, nes jų sutuoktiniams nebūtina to deklaruoti.

REKLAMA
REKLAMA

Visų turtingiausias

Labai marga auditorija kandidatuoja į Panevėžio miesto bei rajono, Pasvalio, Biržų, Kupiškio ir Rokiškio rajonų savivaldybių tarybas.

REKLAMA

Panevėžio krašte yra nemažai sėkmingai besisukančių verslininkų, tačiau daugiausia į valdžią besibraunančių milijonierių yra tarp ūkininkų.

Panevėžio mieste į tarybą vėl bando patekti vieną kadenciją joje jau dirbęs, vienu turtingiausių miesto žmonių laikomas verslininkas Gvidas Drobužas. Pats save rinkimuose iškėlęs 48 metų milijonierius deklaruoja turintis 335 tūkst. Lt vertės privalomai registruoti turto, 5 mln. 155 tūkst. Lt vertės vertybinių popierių, meno kūrinių, juvelyrinių dirbinių ir beveik 8 mln. Lt santaupų.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai net 2 mln. 73 tūkst. Lt pajamų gavęs G.Drobužas dar yra kažkam paskolinęs beveik pusę milijono litų.

Kandidatas yra keturiolikos įmonių akcininkas.

Į klausimą dar neatsakyta

G.Drobužas tvirtino, kad taryboje turi būti visų sričių specialistų.

„Negaliu tvirtinti, kad Panevėžio valdžioje nebuvo atstovaujama verslui, tačiau norint jį išmanyti neužtenka perskaityti knygą“, sakė G.Drobužas.

Milijonierius tvirtino, kad kol kas niekas neatsakė į klausimą, ar einant į politiką reikalingi pinigai, tačiau jis laikosi nuostatos, esą į politiką turi eiti subrendę žmonės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas į valdžią Panevėžyje taikantis milijonierius irgi pats save iškėlęs „Edomos“ bendrovės direktorius 38 metų Vaidotas Vaitkevičius. Nors pernai kandidatas jokių pajamų negavo ir mokesčių nemokėjo, savo privalomai registruoti turtą yra įvertinęs 4,163 mln. Lt.

Milijonierė priekyje

Turtingiausia kandidate į Panevėžio tarybą drąsiai galima įvardinti „Akvaldos“ bendrovės konsultantę ir valdybos narę, „Kauno energijos“, „Klaipėdos baldų“, „Lietuvos dujų“, TEO, „Vilniaus baldų“, „Žemaitijos pieno“, „Akvaldos“, „Emultekos“, „Panevėžio kelių“ akcininkę 49 metų Angelę Šimoliūnienę.

REKLAMA

Antruoju numeriu įrašyta Liberalų ir centro sąjungos kandidatė turi 1,329 mln. Lt turto, 173 tūkst. Lt grynais, daugiau kaip 260 tūkst. Lt kitomis vertybėmis.

Pernai A.Šimoliūnienė nurodė gavusi 318 tūkst. Lt pajamų. Iš kai kurių įmonių pavadinimų panevėžiečiai spėja, kad ponia Aldona yra milijonieriaus G.Drobužo žmogus.

Anksčiau lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja dirbusi A.Šimoliūnienė pareiškė turtus sukaupusi su dabar jau velioniu vyru Valdu, buvusiu „Panevėžio kelių“ akcininku ir darbuotoju.

„Daug apkeliavau, lankiausi įvairiose globos įstaigose, mačiau daug taisytinų dalykų ir nusivylusių žmonių. Einu į politiką, nes mėgstu daryti žmonėms gera“, dėstė A.Šimoliūnienė.

REKLAMA

Įdomus buvęs bankininkas

Gana įdomiai atrodo šios bendrapartietės vienmečio, buvusio bankininko ir buvusio pirmo miesto vicemero, o dabar Regioninės etikos ir lyderiavimo instituto direktoriaus pavaduotoju dirbančio Egidijaus Žukausko finansinė padėtis.

Liberalcentristas deklaravo turįs 236,5 tūkst. Lt vertės turto, 215 tūkst. Lt piniginėmis lėšomis ir milijoną litų viršijančią paskolą.

Prasiskolinusi ir valstiečių liaudininkų sąjungos lyderė Panevėžyje miesto vicemerė Gema Umbrasienė. Ji užgyveno vos 76,6 tūkst. Lt vertės turto, 17,4 tūkst. Lt grynais, tačiau 53 metų politikės pečius slegia 112,6 tūkst. Lt paskola.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tėvynės sąjungosLietuvos krikščionių demokratų kandidatas 41 metų bendrovės „LNT“ (Lietuvos nekilnojamasis turtas) direktorius Giedrius Šakėnas vienintelis milijonierius tarp savo partiečių. Kandidatas nurodė turintis 852 tūkst. Lt vertės turto, 170 tūkst. Lt grynais ir kitomis vertybėmis bei 174 tūkst. Lt paskolą.

„Valstiečiai“ turtingiausi

Panevėžio rajone neabejotinai turtingiausi yra valstiečių liaudininkų kandidatai. Pats turtingiausias Žibartonių žemės ūkio bendrovės vadovas 72 metų Vladislavas Kazakevičius, turintis įvairaus turto už 3,5 mln. Lt.

REKLAMA

Milijonieriaus statuso nepraranda ir 48 metų Upytės seniūnijos ūkininkas Antanas Zopelis, turintis per 2 mln. Lt turto.

Šilagalio žemės ūkio bendrovės vadovas 38 metų Gražvydas Stankūnas turi 3,4 mln. Lt vertės turto. Nors pernai jis gavo per 400 tūkst. Lt pajamų, lieka negrąžinta 1,795 mln. Lt paskola.

Turtus aptirpdė krizė

Kitos Panevėžio rajono partijos, išskyrus Liberalų sąjūdį, milijonierių neturi.

Per krizę gerokai aptirpo ir 55 metų liberalsąjūdiečio bendrovių „Pas Katiną“ ir „Katinėlis“ direktoriaus Jono Katino turtas. Prieš rinkimus jis turėjo per milijoną litų vertės turto.

REKLAMA

„Mūsų su žmona santaupas labai aptirpdė krizė. Nestabdėme verslo ir investuodami asmenines lėšas stengėmės išlaikyti darbo vietas“, aiškino J.Katinas.

Anot jo, pinigai rinkimuose didelės reikšmės neturi, sėkmę lemia bendravimas su žmonėmis ir tiesos sakymas.

„Jei kas mano, kad man labai reikia posto, klysta. Norisi permainų rajone. Trokštu matyti valdžią dirbančią ne vien sau ir artimai aplinkai“, tikino J.Katinas.

Jau milijonierius ir individualios įmonės savininkas, Piniavos bendruomenės pirmininkas, medžiotojų klubo „Lėvuo“ vadovas Zigmas Babilas. Verslininkas turi 990 tūkst. Lt vertės privalomo registruoti turto ir 35 tūkst. Lt santaupų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pinigai ūkininkų rankose

Biržuose didesnėmis pajamomis ir didesniais turtais gali pasigirti tik ūkininkai. Medikams, pedagogams, verslininkams ir net valdininkams iki jų toli.

Biržiečių turtuoliu laikomas „valstiečių“ lyderis „Biržų žemtiekimo“ bendrovės generalinis direktorius Viktoras Rinkevičius pagal popierius tik pusmilijonierius, turintis turto už 470 tūkst. Lt.

Iš centro partijos Biržuose turtais išsiskiria Eiskudžių kaimo ūkininkas Aidas Vaitkevičius. 33 metų vyras turi 1,145 mln. Lt vertės turto, 385 tūkst. Lt santaupų ir 210 tūkst. Lt paskolą.

REKLAMA

Darbo partijos kandidatė 36 metų ūkininkė Vaida Grynaitė deklaravo ne tik 830 tūkst. Lt vertės turtą, bet ir 592 tūkst. Lt paskolą.

„Valstiečiams“ prik lausantis 49 metų ūkininkas ir žemės ūkio tarnybos konsultantas Kęstutis Armonas visus savo turtus yra įvertinęs 875 tūkst. Lt, tačiau turi 173 tūkst. Lt paskolą. Dar vienas „valstiečių“ ūkininkas Kęstutis Griciūnas turi daugiau kaip 800 tūkst. Lt vertės turto, bet ir 90 tūkst. Lt skolų.

Tuo tarpu 43 metų Biržų rajono tarybos opozicijos lyderė konservatorė Ramunė Čigienė, būdama Seimo nario J.Dautarto padėjėja ir dirbdama darželio „Drugelis“ direktoriaus pavaduotoja bei per metus gavusi 44 tūkst. Lt pajamų, su nedirbančiu vyru Gediminu iki šiol neturi ne tik jokio turto, bet ir jokių santaupų.

REKLAMA

Visas pulkas pinigingųjų

Pasvalyje pinigais visas likusias partijas vėlgi lenkia valstiečiai liaudininkai. Greitai 60metį švęsiančiam skyriaus lyderiui bendrovės „Kurana“ generaliniam direktoriui, savivaldybės tarybos nariui Vladui Linkevičiui iki milijono liko vos vienas žingsnis, nes jo visas turtas pagal deklaraciją jau viršijo 975 tūkst. litų.

Žilpamūšio kaime gyvenantis „Draugystės“ žemės ūkio bendrovės direktorius 65 metų Juozas Jarašūnas turi užregistravęs beveik 2 mln. Lt vertės turto.

Pušalote ūkininkaujantis 47 metų Algis Jankeliūnas turi 1,5 mln. turto. Namišių kaime ūkininkaujantis 48 metų Antanas Butkus yra deklaravęs per 1 mln. Lt vertės turto.

REKLAMA
REKLAMA

Pasvalyje gyvenančio 58 metų ūkininko Vydo Gabriūno finansinė padėtis dar įspūdingesnė: 3 mln. Lt.

Šeštas milijonierius Pasvalio „valstiečių“ sąraše 55 metų ūkininkas iš Joniškėlio Petras Šimkus. Jis turi užregistravęs 1,5 mln. Lt vertės turto, bet ir paskola jo didelė 437 tūkst. Lt.

Pajuokavus, gal „valstiečiai“ milijonais ims valdžią ir nuvers Gintautą Gegužinską, V.Linkevičius garsiai nusijuokęs akcentavo, kad pinigai rinkimuose nieko nelemia - lemia žmonių balsai. Anot jo, žmonių deklaruoti turtai dar nieko nereiškia, nes geras ūkininkas pinigų vėjais niekada neleidžia.

Savotiška atsvara „valstiečių“ milijonams yra vienintelis Naujosios sąjungos atstovas 74 metų Albertas Juozapas Petronis. „Pasvalio žemtiekimo“ akcininkas ir valdybos narys pernai gavo 388 tūkst. Lt pajamų ir dabar valdo 1,4 mln. Lt vertės turtą.

Kupiškyje turtais nekvepia?

Kupiškio rajone didelių piniguočių nėra arba jie nesiveržia į valdžią. Pervertus visų kandidatų į savivaldybės tarybą pajamų ir turto deklaracijas, pavyko aptikti vienintelį milijonieriaus vardo vertą ūkininką.

Į konservatorių sąrašus įrašytas 27 metų Papilių kaimo ūkininkas Egidijus Černius turi užregistruotą 910 tūkst. Lt vertės turtą bei 106,8 tūkst. Lt santaupų. Tačiau ūkininkas yra negrąžinęs 438 tūkst. Lt paskolos.

REKLAMA

Retas išsiverčia be paskolų

Rokiškio turtingieji yra išsibarstę po įvairias partijas.

Darbo partijos sąrašo antruoju numeriu yra įrašytas buvęs rajono vadovas, bendrovės „Kepėjėlė“ direktorius 53 metų Vytautas Kanopa. Jo visas deklaruotas turtas siekia 945 tūkst. Lt, tačiau persekioja turtą viršijanti negrąžinta 1,177 mln. Lt paskola.

Bajorų kaime gyvenantis „darbietis“ „Sabavilio“ bendrovės vadovas Virginijus Gaučys turi 827 tūkst. Lt vertės turto.

Liberalų ir centro sąjungos kandidatas, 44 metų politikas Raimondas Sirgėdas, gyvenantis Čelkių kaime ir dirbantis bendrovės „Šiaurės meška“ direktoriumi, turi 1,439 mln. Lt vertės turto. Pernai politikas ir verslininkas gavo 528,3 tūkst. Lt pajamų.

Kitas liberalcentristas, bendrovės „Rokmelsta“ direktorius 55 metų Jonas Smalinskas turtu ir grynaisiais deklaravo daugiau kaip milijoną litų.

40 metų bendrovės „Miško draugas“ komercijos direktorius Salvijus Mikulėnas jau susikrovė 880 tūkst. Lt turto ir neturi skolų uodegos.

Milijonai turto, tiek pat skolos

Rokiškio „valstiečiai“ gali pasididžiuoti trimis milijonieriais, nors ir jų finansinė padėtis gana skirtinga.

REKLAMA

49 metų „Lašų duonos“ bendrovės generalinis direktorius ir Lašų žemės ūkio bendrovės valdybos pirmininkas Zenonas Akramavičius visą savo turtą yra įvertinęs 1,328 mln. Lt.

Tuo tarpu Misiūniškio kaime ūkininkaujantis 37 metų Saulius Jasinevičius deklaruoja turintis ne tik 1,073 mln. Lt vertės turto, bet ir 1,015 mln. Lt negrąžintą paskolą.

Bene įspūdingiausiai atrodo 42 metų individualios įmonės savininko Ričardo Valiulio turtas. Jo visas deklaruotas turtas įvertintas per 3 mln. Lt.

Rokiškio socialdemokratų sąrašui svorio prideda 58 metų politikas, Duokiškio kaimo ūkininkas Stasys Jasiūnas. Jis yra registravęs 2 mln. Lt turto.

Rokiškio „tvarkiečių“ sąrašui solidumo prideda 64 metų Kazys Krisiūnas, ūkininkaujantis Gerkonių kaime. Vyras deklaravo turįs 943 tūkst. Lt vertės turto.

Naujokas tai bent apstulbino

Turtingiausiu Rokiškio kandidatu į tarybą galėtų būti tituluojamas visiškas naujokas politikoje, Liberalų sąjūdžio atstovas bendrovės „Ivabaltė“ generalinis direktorius ir ūkininkas Irmantas Tarvydis. Petriošiškio kaime gyvenantis ir beveik 7 mln. Lt vertės turto sukaupęs 45 metų vyras vien pernai gavo beveik 830 tūkst. Lt pajamų.

REKLAMA

„Anksčiau niekada neplanavau eiti į politiką, tačiau ministras E.Masiulis įtikino, kad reikia“, sakė nepartinis I.Tarvydis.

Liberalų sąjūdžio gretose į rinkimus eina ir turtingiausia kandidatė moteris 47 metų Regina Adamonienė. Rokiškio ligoninėje ir bendrovės „Torsta“ inžiniere bei direktore dirbanti moteris deklaravo turto per 1 mln. Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų