REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Antikorupcijos komisija šiandien domėjosi ar  Generalinėje prokuratūroje yra atliekamas tyrimas dėl galimo politikų spaudimo Viešųjų pirkimų tarnybos vadovui Žydrūnui Plytnikui.

REKLAMA
REKLAMA

Kreipėsi ar nesikreipė?

Atsižvelgiant į Generalinės prokuratūros pateiktą informaciją, jog Ž. Plytniko pareiškimo dėl minėtos veikos prokuratūra negavo, darbo grupė priėmė sprendimą kreiptis į generalinį prokurorą ir prašyti atlikti tyrimą dėl Ž.Plytnikui galimai daryto politikų spaudimo.

REKLAMA

Viešųjų pirkimų tarnyba, reaguodama į spaudoje pasirodžiusią informaciją, kad teisėsaugos institucijos nėra užregistravusios Ž. Plytniko kreipimosi dėl galimai jam daryto politikų spaudimo, vakar pareiškė, esą Ž. Plytnikas, kaip jau buvo minėjęs, kreipėsi į vienos teisėsaugos institucijos operatyvinį pareigūną ir perdavė jam konkrečią medžiagą dėl patirto spaudimo.

Viešųjų pirkimų tarnyba, pasak pranešimo, nebuvo informuota, ar tyrimas pradėtas, taip pat neturi jokios informacijos apie tolimesnius teisėsaugos institucijų veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA

Kreipėsi, bet nesako į ką

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstutis Komskis portalui „Balsas.lt“ sakė ir šiandien negalįs pasakyti, į kurios tarnybos pareigūną neva kreipėsi Ž. Plytnikas. „Nei tarnybos, nei pareigūno asmens jis nepageidavo viešinti. Kadangi jis viešai apie tai prabilo prieš dvi savaites, tai manau, kad tada ir kreipėsi. Bet kuri tarnyba gali pradėti tyrimą tik gavusi palaiminimą iš prokuratūros, o šiandien mums prokurorai pranešė, kad jie apie tai nežino. Todėl mes oficialiai ir kreipiamės“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viešųjų pirkimų tarnybos atstovė Aušra Pocienė portalui „Balsas.lt“ tvirtino, kad „vienam pareigūnui“ minima informacija buvo perduota dar lapkričio mėnesį, tačiau aiškino, jog nei ji, nei pats Ž. Plytnikas negali pasakyti nieko daugiau. „Jei pradėčiau vardinti konkrečius konkursus, dėl kurių kreiptasi, vadinasi atskleisčiau visą tą medžiagą. Manau, reikėtų kelti klausimą, kodėl nereaguojama, kai gaunamas toks kreipimasis.“

Ji sakė negalinti paaiškinti, kodėl kreiptasi būtent į tą „vieną pareigūną“, o ne į kitą, ar tai esąs Ž. Plytniko senas pažįstamas ar geras draugas. „Tikrai nežinau, kodėl buvo nueita tokiu keliu“, – sakė ji.

REKLAMA

Spaudimu Ž. Plytnikas viešai ėmė skųstis tik po to, kai Ūkio ministrui Dainiui Kreiviui teko viešai aiškintis dėl parduotų motinai verslų, galimai tyčinių su juo susijusių firmų bankrotų ir kitų problemų. Viešųjų pirkimų tarnyba yra pavaldi Ūkio ministerijai, tad pats D. Kreivys ir jo šalininkai užsimena apie galimą siekį susidoroti su spaudimą neva patiriančiu Ž. Plytniku. Tam esą pirmiausia siekiama sukompromituoti ir nušalinti Ūkio ministrą.

Įžvelgia politikavimą

Seimo opozicijos lyderis, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius portalui „Balsas.lt“ sakė, kad Viešųjų pirkimų tarnybos vadovas veliasi į politiką. „Manau, kad 99 procentai čia yra politikavimas. Manau, kad šitas ponas  Ž. Plytnikas yra pastatytas tam, kad ieškotų kaltųjų iš praeities, bandytų kažkuo apkaltinti opoziciją. Opozicinių frakcijų pasitarime turbūt nutarsime pasikviesti šį poną, kad jis pagaliau pasakytų – kas spaudė ir dėl ko, jei išvis spaudė“, – sakė jis.

Jis sakė netikįs versija, kad su Ž. Plytniku ketinama susidoroti puolant ūkio ministrą D, Kreivį. „Aš nežinau ar tas Ž. Plytnikas sąžiningas, ar ne – nesiimu to spręsti. Tiesiog jis neturėtų politikuoti. Jam mokesčių mokėtojai moka atlyginimą ir jis, pagal savo įgaliojimus, turi užsiimti viešųjų pirkimų tvarkos, įstatymų tobulinimu, šalinti realias negeroves“, – teigė opozicijos lyderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų