REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija, palaikydama smulkiuosius ir vidutinius verslininkus, kurie sunkmečiu sugeba ne tik išlaikyti patys save, bet ir sukurti taip reikalingų darbo vietų, ragina Vyriausybę atsisakyti įvesti kasos aparatus turgavietėse. „Neapgalvotas kasos aparatų įvedimas panašėja į konservatorių jau įvykdytą naktinę mokesčių reforma. Po lemtingojo žingsnio vėl teks graužti nagus dėl padarytų klaidų“, – sako Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį su mitinguojančiais smulkiaisiais verslininkais bendravęs Seimo opozicijos lyderis sako, jog tūkstančiai susirinkusiųjų prie Seimo rūmų yra nusivylę konservatorių vadovaujamos Vyriausybės abejingumu ir ciniškumu.

REKLAMA

„Tiek Premjeras Andrius Kubilius, tiek Finansų ministrė Ingrida Šimonytė bijo pažvelgti žmonėms į akis. Pataikaudami stambaus verslo atstovams konservatorių vadovaujama Vyriausybė žlugdo smulkųjį verslą. Prisidengdami skaidrumo idėja, jie siūlo papildomų nepatogumų smulkiesiems prekiautojams, bet šie juk prekiauja maisto ir kitomis prekėmis, o ne alkoholiu ir cigaretėmis, taigi net ir po kasos apartų įvedimo milžiniškas šešėlis – cigarečių ir alkoholio kontrabanda toliau galės nevaržomai klestėti“, – mano LSDP frakcijos seniūnas A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Seimo opozicijos lyderio, turgavietėse prekiauja tūkstančiai smulkiųjų prekybininkų, savo produktus realizuoja ne tik perpardavinėtojai, bet ir vietos gamintojai.

„Žmonės, užsiimantys individualia veikla stengiasi užsidirbti su verslo liudijimu, o ne prašyti paramos iš valstybės. Kol turgavietėse prekiaujantys asmenys dirbs pagal verslo liudijimus ir neviršys PVM mokėtojui būtinos sumos, valstybė vis tiek negaus daugiau pinigų į biudžetą, bet bus priversta sumokėti kompensacijas už kasos aparatus. Ir tai mums kvepia didesniu šešėliu, kai milijonai bus priverstinai išleisti kasos aparatams, bet vargu, ar duos naudos. Turgavietėse bus vengiama rodyti apyvartą, nes PVM mokėtojais įsiregistravę savarankiškai dirbantys asmenys nebegalės vykdyti individualios veiklos pagal verslo liudijimus, jie bus priversti keisti veiklos formą. Tai akivaizdus bandymas visai panaikinti verslo liudijimus, tuomet bedarbių Lietuvoje padaugės tūkstančiais“, – sako A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot Seimo opozicijos lyderio, valdantieji nesupranta į mitingą susirinkusiųjų, nes jiems neteko pabuvoti jų kailyje.

„Konservatorių Vyriausybė kamšo biudžeto skyles žmonių likimais. Tokiam ciniškumui mes nepritarsime. Tegul valdantieji, atvedę tautiečius prie visiškos nevilties slenksčio, prisiima atsakomybę už savo sprendimus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų