REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinių partijų lyderiai ir opozicijos parlamentarai dalyvauja prie Seimo vykstančiame smulkiųjų prekiautojų mitinge, kuriame protestuojama prieš valdžios sprendimą įvesti kasos aparatus turguose.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius portalui „Balsas.lt“ sakė palaikąs mitinguotojų reikalavimus. „Šiandien tikrai palaikau, nes tokiu sunkiu laikotarpiu, esant didelei bedarbystei, tokiems sprendimams tikrai ne laikas. Apie tokius dalykus galima galvoti esant ekonomikos pakilimui ir gerai juos apgalvojant, duodant žmonėms pakankamai laiko pasiruošti. Galbūt net sudarant galimybę pasikelti kvalifikaciją ir išmokstant elementariai su tais aparatais ir juostomis dirbti. Kalbant apie „šešėlinę“ ekonomiką, tai didžiosios problemos yra pasienyje, muitinėse, o ne pas smulkų prekeivį“, – sakė Seimo narys.

REKLAMA

Frakcijos Tvarka ir teisingumas Seime lyderis Valentinas Mazuronis portalui sakė, kad žmones labiausiai esą siutina šios vyriausybės nenoras tartis. „Yra sugalvojama ir daroma viskas tarsi buldozeriu. Pagrindinis klausimas , kurį svarstė mitingo administratoriai, buvo paprastas – ar ateis pasikalbėti premjeras Andrius Kubilius ir finansų ministrė Ingrida Šimonytė. Aš manau, kad neateis“, – sakė jis.

Visuomeninės organizacijos Tautos ateities forumas lyderis Algimantas Matulevičius portalui „Balsas.lt“ aiškino būnąs ten, k,ur skriaudžiami žmonės. „Šiandien skriaudžiamų yra aštuoniasdešimt procentų Lietuvos. Tegul jie (vyriausybė, – „Balsas.lt) neklaidina žmonių, sakydami, kad per kasos aparatus išspręs kontrabandos problemas. Naudotų automobilių prekybos apyvarta Lietuvoje per metus yra apie tris milijardus. Keista, kad ten dar nesugalvojo įvesti aparatų. Aš kasos aparatą pastatyčiau „Maximai“, nes per LEO.LT, su Gedimino Kirkilo vyriausybės palaiminimu, buvo pavogti apie trys milijardai litų. Pastatyčiau kasos aparatą prie Valdovų rūmų, kur irgi buvo vagiama dešimtimis milijonų“, – emocingai piktinosi A. Matulevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Matulevičiaus, riaušių, akmenų į langus ir smurto šiandien nebus. „Aš esu tikras, kad užpraeitų metų sausio 16 riaušes išprovokavo valdžia, nes jai tai buvo naudinga“, – aiškino jis.

Tarp mitinguotojų taip pat yra Lietuvos liaudies partijos lyderė Kazimira Prunskienė, Naujosios Sąjungos pirmininkas Artūras Paulauskas, Socialistinio liaudies fronto vadovas Algirdas Paleckis, Krikščionių partijos atstovas Jonas Ramonas, Tvarkos ir teisingumo frakcijos narys Petras Gražulis, socialdemokratas Juozas Olekas ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų