REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užvakar Ukmergės rajono kriminalistai sulaikė ir į areštinę uždarė keturis Kauno „daktarų" susivienijimui priklausančius asmenis, įtariamus reketavus iš ukmergiškio turtą. Nusikaltimo galimas  užsakovas vakar dar buvo ieškomas.

REKLAMA
REKLAMA

Į policijos pasalą pakliuvo kauniečiai Šarūnas Butkus (gim. 1981 m.), Andrius Imanbajevas (gim. 1983 m.), Marius Glinskas (gim. 1982 m.) ir jo tėvas Vidas Antanas Glinskas (gim. 1963 m.). Pastarasis anksčiau buvo neoficialus Henriko Daktaro vairuotojas, 2006 metais teistas kartu su H.Daktaru, Jadvyga Daktariene bei Ramute Daktariene už buvusio šeimos draugo Ginto Kučio reketą.

REKLAMA

V.A.Glinskas taip pat teistas už valstybinio ar visuomeninio turto prievartavimą bei už dalyvavimą nusikalstamo susivienijimo veikloje, taip pat už poveikį liudytojui ir vagystę.

M.Glinskas teistas už vagystę ir sukčiavimą, Š.Butkus ir A.Imanbajevas yra įvykdę nusikaltimus užsienyje ir ten teisti.

Kaip „Respublikai" pasakojo Ukmergės rajono policijos viršininkas Rolandas Kiškis, prieš kelias dienas į policiją kreipėsi šiuo metu niekur nedirbantis V.K. Vyras teigė, kad iš Kauno atvykę nepažįstamieji jį reketuoja.

REKLAMA
REKLAMA

V.K. prieš šešerius metus už 15 tūkst. litų mieste buvo pirkęs namą. Atvykę kauniečiai reikalavo, kad V.K. jiems parduotų namą už tą pačią kainą arba sumokėtų tiek, už kiek jis buvo pirktas. R.Kiškio teigimu, tada atvykėliai žadėjo daugiau jokių pretenzijų ukmergiškiui nereikšti.

Policijos patarimu V.K. eilinį susitikimą su kauniečiais surengė miesto pakraštyje esančioje picerijoje, seno autoserviso teritorijoje. Pasibaigus pokalbiui, kai kauniečiai sėdo į savo mersedesą, automobilį staiga blokavo du kriminalistų ekipažai. R.Kiškio teigimu, kauniečiai pareigūnams nesipriešino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sulaikymo metu pas Š.Butkų rasta metalinė teleskopinė lazda, M.Glinskas vilkėjo neperšaunamą liemenę, V.A.Glinskas turėjo plastikinį maišelį su, manoma, kanapėmis. Visi keturi sulaikytieji niekur nedirba. “Mercedes-Benz" bagažinėje rasti kelių automobilių valstybiniai numeriai, didelės žirklės metalui kirpti ir laužtuvas. Sulaikytųjų namuose vakar atliktos kratos.

Pasak Ukmergės rajono policijos viršininko, nustatyta, kad galimas nusikaltimo užsakovas ir organizatorius - Ukmergės rajono gyventojas. Vakar jo buvo ieškoma.

Šiandien teismas turėtų spręsti, kokias kardomąsias priemones skirti įtariamiesiems.

Valdas KVEDARAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų