• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balsas.lt paskelbtame konkurse suskubo dalyvauti tiek moksleiviai, tiek studentai, trokštantys tapti žurnalistais. Pristatysime jums geriausiai pasirodžiusiųjų darbus!

REKLAMA
REKLAMA

Naujieji Balsas.lt žurnalistai bus pakviesti jau netrukus. Iki to laiko vis dar laukiame norinčiųjų tapti ketvirtosios valdžios atstovais!

REKLAMA

Pristatome dvyliktos kandidatės Adelinos Kiškytės rašinį.

Kodėl (ne)grįžčiau į mokyklą dirbti mokytoju

Žadintuvas suskamba 6 valandą ryte. Ir vėl pirmadienis. Sunki galva pakyla nuo pagalvės – apsiversti ant kito šono ir dar valandėlę pasnausti nebėra laiko – lauke sninga, tad vėl reikės nukasti visą automobilį – ak, kaip gerai būtų turėti garažą! Bet tam reikėtų uždirbti bent tris kartus daugiau, nei dabar...

REKLAMA
REKLAMA

Dušas, šaldytuvas, batai, sniegas. Brrr... Automobilis atkastas, sėkmingai rieda į mokyklą.

Pirmosios pamokos – vienos geriausių, nes, mano laimei, vienuoliktokai jau supranta, kad mokytojas irgi žmogus – jie plepa tik 35 minutes, kol išpasakoja draugams savaitgalio įspūdžius. Trečioji pamoka – tikras kantrybės išbandymas. Klasėje 30 šeštokų, kuriems reikėtų mažiausiai 35 pedagogų, bet klasėje laikyti ištvermės testą tenka man vienai...

Likusios pamokos nėra vienos iš lengvųjų – paaiškink dešimtokams, kodėl 28 kontroliniai darbai nebuvo ištaisyti per savaitgalį, kuris buvo praleistas privalomame mokytojų seminare... Įrodyk jiems, kad jie mokosi dėl savęs, o parašydama šešetą už klasės darbą, aš visai nesistengiu „numušti vidurkio“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po aštuonių pamokų grįžtant namo, mašinoje girdžiu ne tik savo pilvo urzgimą, bet ir galvoje vis dar nenutylantį mokyklos šurmulį, jaunuolių balsus. Grįžus namo, atlikus „namu darbus“ – pasiruošus dar septynioms pamokoms, kurios laukia rytoj – atsigulu į lovą ir prisimenu auklėtinių dvyliktokų padėkas, už tai, kad tik mokytojos dėka jie išmoko žengti gyvenimo keliu, dėkingus tėvelių žvilgsnius, besišypsančius penktokus, kuriems mokytojas – didžiausias autoritetas, augančius genijus ir mokslininkus, kurie sėdi klasėje ir graužia tušinukus (ne vienas jų jau ragavo rašalo skonio).

Užmiegu su šypsena veide.

Baigėsi dar viena sėkminga diena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų