REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Kauno apygardos teisme baigiant nagrinėti garsiausiu Lietuvos pedofilu tituluojamo 60 metų kauniečio Ervydo Čekanavičiaus bylą dėl mažamečio seksualinio išnaudojimo, valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras iškrypėliui pasiūlė 18 metų nelaisvės bausmę.

REKLAMA
REKLAMA

Žmogaus teisių gynėju ir daktaru Andrėjumi mėgdavusiam prisistatytinėti E. Čekanavičiui pareikšti kaltinimai neteisėtu disponavimu narkotinėmis medžiagomis, siekiant jas platinti, narkotininių medžiagų platinimu nepilnamečiui, nežymiu mažamečio sveikatos sutrikdymu bei disponavimui pornografinio pobūdžio dalykais.

REKLAMA

Pykčio provėržiai skirti prokurorui

Nagrinėjant paskutinę 13-mečio berniuko seksualinio išnaudojimo bylą, E. Čekanavičius ištisai įžeidinėjo teisėją ir prokurorą. Galiausiai pedofilas buvo pašalintas iš teismo proceso iki baigiamųjų kalbų pradžios.

Pirmadienį vykusiame Kauno apygardos teismo posėdyje E. Čekanavičiui buvo leista dalyvauti.

Nesveiku potraukiu mažamečiams berniukams pagarsėjęs veikėjas negailėjo piktų juodinančių išsireiškimų Kauno apygardos prokuratūros prokurorui Vytautui Gataveckui.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš teismą stojęs pasisakyti baigiamąją kalbą, E. Čekanavičius prokurorą išvadino „kriminaliniu nusikaltėliu“, siekiančiu su juo susidoroti neva dėl politinių motyvų.

Ne kartą anksčiau teistas pedofilas bandė apkaltinti prokurorą V. Gatavecką neskaidria veikla. Iškrypėlis teismą bandė įtikinti tuo, kad neva prokuroras su vienu bylos liudininkų mėgsta kartu susitikti pasišnekučiuoti prie alaus bokalo.

Žurnalistai užfiksavo keistą draugiją

E. Čekanavičius į teisiamųjų suolą dėl 13-mečio seksualinio išnaudojimo pateko po 2009-ųjų birželį portale Balsas.lt pasirodžiusios publikacijos ir slapta padarytų jų bendro pasivaikščiojimo fotografijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tąsyk pasibaigus E. Čekanavičiaus ir jį neva pažeminusių žurnalistų teismo posėdžiui Vilniaus apygardos teisme, pedofilą portalo Balsas.lt fotografas ir operatorius užfiksavo Gedimino prospektu žingsniuojantį su nepilnamečiu berniuku.

Fotografijos ir vaizdo medžiaga tą pačią dieną pasklido šalies žiniasklaidoje - interneto portaluose, spaudos leidiniuose, televizijos žinių tarnybų laidose.

Praėjus parai Kauno policija gavo pranešimą, kad mažametis berniukas yra aptiktas apsvaigęs prie penkiaaukščio namo Kaune, Vytenio gatvėje, kuriame gyveno pedofilas.

REKLAMA

Nustačius mažamečio tapatybę, paaiškėjo, kad ir Vilniuje, ir Kaune su E. Čekanavičiumi pastebėtas berniukas yra tas pats asmuo.

Tai žiniasklaidai netrukus patvirtino ir Kauno vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Ramunė Tarandė.

2009-ųjų lapkritį mažamečio kraujyje aptikus neaiškios kilmės cheminės medžiagos, E. Čekanavičius buvo suimtas.

TIK FAKTAI

Dėl potraukio prie nepilnamečių E. Čekanavičius į teisėsaugos akiratį pirmąsyk įkliuvo dar 1971 metais.

Penkias klases baigęs E. Čekanavičius pasižymi rafinuotu elgesiu, įtaigia iškalba, moka sudaryti solidaus ir išsilavinusio žmogaus įspūdį.

Pastarąjį kartą už penkiolikamečio ir aštuoniolikamečio seksualinį prievartavimą E. Čekanavičiui buvo skirta 8 metų laisvės atėmimo bausmė. Į laisvę jis buvo paleistas 2008-ųjų gruodį, tačiau laisve jis džiaugėsi mažiau nei metus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų