REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau netrukus baigsis metus trukęs konkursas ir bus išrinktas geriausias Lietuvos elektronikos mėgėjų sukurtas prietaisas.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp konkursui pateiktų darbų – elektra varomas dviratis, motoroleris ir motociklas, šešiakojis robotas, elektroninis temperatūros reguliavimo įrenginys ir „naminis žemės drebėjimas“, atstojantis durų skambutį. Pabeldus į duris, vietoje skambučio melodijos pajuntamas „žemės drebėjimas“, perspėjantis apie atėjusį svečią.

REKLAMA

Konkurso darbai buvo atrinkti iš visus metus mėgėjų konstruotų prietaisų, kuriuos kas mėnesį aptarinėjo ir vertino tiek interneto lankytojai, tiek mokslininkai ir verslininkai.

Anot konkurso organizatoriaus, elektronikos ir automatikos komponentų katalogo rslietuva.lt projektų vadovo Andrejaus Larionenko, elektronikos naujoves daugiausia kuria jauni, didelį potencialą turintys žmonės.

„Tai yra arba paskutinių kursų studentai, arba nesenai baigę studijas žmonės, tik pradedantys savo karjerą. Aš tikiu, kad jie turi didelę ateitį“, – Lietuvos radijui sakė pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip informavo A. Larionenko, iš viso buvo surengta 10 konkurso etapų, buvo pateikti 24 darbai.

„Dabar mes turime 10 finalininkų“, – pasakojo rslietuva.lt projektų vadovas Andrej Larionenko.

Konkurso balas, kaip informavo Lietuvos radijo pašnekovas, susidės iš elektronika.lt forumo dalyvių balsų, komisijos – Vilniaus Gedimino technikos universiteto ir Kauno technologijos universiteto – ekspertų įvertinimų. Savo žodį tars ir konkurso organizatoriai.

Visi pretendentai ir jų darbai pateikti rsstipendija.elektronika.lt. Atiduoti savo balsą galima iki sausio pabaigos forum.elektronika.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkurso nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti šių metų vasario 10 d. Energetikos ir technikos muziejuje vyksiančios iškilmingos ceremonijos metu.

„Esu tikras, kad elektra varomas transporto priemones jau po kelių metų matysime gatvėse. Jos tikrai perspektyvios“, – į klausimą, ar elektronikos mėgėjų sukurti darbai pritaikomi realiame gyvenime, atsakė A. Larionenko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų