REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Uostamiesčio bendrovei, platinusiai pavojingas lieknėjimo kapsules, skirta 2 tūkst. 750 litų bauda.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba išnagrinėjo bylą pagal Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pateiktą protokolą dėl UAB „Gersana" pavojingų produktų - lieknėjimo kapsulių - pateikimo į rinką.

REKLAMA

Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba nustatė, kad bendrovė nuo 2010-ųjų liepos 29 dienos iš Klaipėdoje esančios maisto papildų prekybos vietos pateikė į rinką pavojingus maisto produktus - liekninančias kapsules „P57 Hoodia Cactus slimming capsules“. Šiuose maisto papilduose esantis komponentas „Hoodia gordonii“ yra draudžiamas.

Draudžiamų kapsulių siunta buvo sulaikyta pernai gegužę Vilniaus oro uosto pasienio veterinarijos poste, bet vėliau, Valstybinei visuomenės sveikatos priežiūros tarnybai notifikavus produktą, jis buvo importuotas į Lietuvos rinką.

REKLAMA
REKLAMA

Bylos nagrinėjimo posėdyje dalyvavusi šios institucijos atstovė pažymėjo, kad vadovaujantis sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintu Pranešimo (notifikavimo) apie į Lietuvos Respublikos rinką pateikiamus maisto papildus tvarkos aprašu, gavusi pateikiamo maisto papildo, pagaminto ir (ar) importuojamo iš trečiųjų šalių, etiketės pavyzdį bei teikiančio maisto papildą asmens identifikavimo duomenis, per 3 darbo dienas tarnyba įvedė atitinkamą informaciją į institucijos interneto svetainėje esančią maisto papildų duomenų bazę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nustačius, kad Kinijoje pagamintos lieknėjimo kapsulės „P57 Hoodia Cactus slimming capsules“ yra negyvūninės kilmės netinkamas žmonių maistui produktas, UAB „Gersana“ nurodyta saugiai sunaikinti ar išsiųsti produktą iš Europos Bendrijos teritorijos.

2010 m. gruodžio 8 d. raštu UAB „Gersana“ Klaipėdos miesto valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą informavo, jog visos minėtosios kapsulės, išskyrus vieną pakuotę, parduotą per kontrolinį pirkimą Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojams, saugiai sunaikintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų