• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutiniojo „Tour de France“ nugalėtojas Alberto Contadoras, nuo praėjusiųjų metų rugsėjo (o viešai – nuo spalio) išgyvenantis vidinę dramą dėl jam pareikštų kaltinimų vartojus dopingą (klenbuterolį), gniuždomas toliau.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimas – neoficialus

Kaip visuomet budri žiniasklaida akimirksniu pasičiupo Ispanijos laikraščio AS žinutę, skelbiančią, jog Ispanijos dviračių sporto federacija skyrė Alberto Contadorui sulaikymą vieneriems metams.

REKLAMA

Tačiau uoli žiniasklaida pamiršo, kad oficialus nuosprendis dėl triskart „Tour de France“ čempiono likimo bus paskelbtas ne anksčiau kaip š. m. vasario 8-15 d. Tad kodėl ši žinia sukėlė tiek emocijų? Juk ji nėra oficiali.

Ji nėra oficiali, nes tai patvirtino ir pats Ispanijos dviračių sporto federacijos (RFEC) prezidentas.

„Joks sprendimas dar nėra priimtas [...]. Tai tik pasiūlymas, o ne nutarimas. Kol kas tai tik pranešimas apie teikiamą pasiūlymą“.– pareiškė RFEC prezidentas Juan Carlos Castano.

REKLAMA
REKLAMA

„Alberto turi 10 dienų, kad pareikštų savo pretenzijas šiam pasiūlymui. Tada varžybų komitetas susirinks į posėdį, išnagrinės argumentus ir priims galutinį verdiktą, kurį dviratininkas ir tarptautinės struktūros galės apskųsti Sporto Arbitrų Tribunolui (TAS)“.– pažymėjo Juan Carlos Castano.

Teiginys – menkavertis

Dėl spaudoje paryškintomis antraštėmis sumirgėjusio teiginio „Contadoras sulaikytas vieneriems metams“ menkavertiškumo savo nuomonę pareiškė ir „Tour de France“ direktoriaus pavaduotojas Jean-François Pescheux.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dar niekas nenuspręsta, viskas sakoma tariamąja nuosaka. Prieš replikuodami palaukime galutinio ir oficialaus Ispanijos [dviračių sporto] federacijos verdikto. Apie sulaikymą vieneriems metams paskelbė vienas Ispanijos laikraštis, o tai nėra oficialu. Jeigu jis sulaikytas – tai nuo kada iki kada? Ar tai atsilieps [UCI] klasifikacijoms? UCI ir tik UCI gali mums duoti atsakymą. Jam gali būti pritaikytos sankcijos, bet „Tour de France 2010“ klasifikacija gali likti nepakitusi. Kiekvienas atvejis skirtingas...“.– įsitikinęs Jean-François Pescheux.

REKLAMA

Spekuliavimas populiarumu

Taigi, kol kas „Saxo Bank SunGard“ komandos narys Alberto Contadoras dar nėra sulaikytas ir jokios sankcijos jam neįsigaliojo.

Nepatikliems skaitytojams cituojame UCI pranešimą, kurį galima perskaityti ir originalo kalba:

„Reaguodama į sąmyšį, kilusį dėl pranešimo apie Alberto Contadorą, kurį vakar išplatino Ispanijos dviračių sporto federacija (RFEC), paskelbusi tarpinį sprendimą dėl šio dviratininko [likimo] ir išplatinusi jį žiniasklaidoje, UCI mano privalanti patikslinti, kad šios informacijos turinys jokiu būdu negali pagreitinti galutinio sprendimo priėmimo.

REKLAMA

Šiai dienai Alberto Contadorui nėra skirta jokia sankcija, o UCI vis dar laukia – pagal galiojančias UCI ir Pasaulinės antidopingo agentūros reglamentą – kada Ispanijos dviračių sporto federacijos (RFEC) disciplinų komisija priims nuosprendį.

Pranešimas, kurį RFEC perdavė UCI, yra tik vienas iš procedūros elementų, apie kurį dviratininkas galės pareikšti savo nuomonę, bet negalės juo remtis kreipdamasis į Sporto Arbitrų Tribunolą (TAS) Lozanoje. [...]

Apgailestaudama dėl per didelio šio atvejo sureikšminimo žiniasklaidoje, UCI prašo vengti bet kokių spekuliacijų šia tema ir tikisi, kad ši byla bus užbaigta be incidentų“. [citatos pabaiga]

Tars žodį ir kaltinamasis

Alberto Contadoras savo žodį tars spaudos konferencijoje, kuri bus surengta viešbutyje Hotel Son Net de Palma (Mallorca) šį penktadienį, nuo 16 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų