• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinėje galbūt siaučia organizuota gauja, besiverčianti automobilių bakų tuštinimo verslu. Mat degalų vagysčių ypač padaugėjo, rašo diena.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Vilnietis Jonas (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi) pirmą kartą, kad iš jo automobilio bako išsiurbtas benzinas, pastebėjo rudens pabaigoje. Nenaują „Audi“ automobilį vairuojantis vyras tąkart buvo apvogtas Žirmūnuose.

REKLAMA

Netekęs maždaug 200 litų vertės benzino, vyras, kaip ir visi padorūs piliečiai, nuskubėjo į policijos komisariatą, tačiau jame teigė sulaukęs ne pagalbos, o visiško abejingumo.

Šio vyro problemos tuo nesibaigė. Antrą kartą benzinas iš jo automobilio buvo nupiltas prie Spaudos rūmų, trečią kartą netoli jų – automobilį palikus Justiniškių gatvėje, parduotuvės „Norfa“ stovėjimo aikštelėje.

Ketvirtą kartą pavogti degalus bandyta sausio pradžioje Olandų gatvėje, tačiau vagims to padaryti dėl kažkokių priežasčių nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

„Per tris kartus patyriau mažiausiai 400 litų nuostolį, tačiau apie vagystes policijai nepranešiau“, – kalbėjo Jonas.

Vilnietis daro išvadas, kad mieste siaučia degalų vagys, kurie savo nusikaltimus vykdo viešai ir įžūliai, nekreipdami dėmesio nei į paros laiką, nei į aplink besisukiojančius žmones.

Jonas – ne pirmas į redakciją paskambinęs žmogus, skundęsis siautėjančiais vagimis. Su degalų vagyste teigė susidūręs ir iš Klaipėdos į sostinę laikinai gyventi atvažiavęs Gintaras. Jis teigė, kad benzinas iš jo automobilio buvo išsiurbtas du kartus, abu kartus Antakalnyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus policijos komisariatų vadovai vieningai tvirtina, jog neturi duomenų, kad sostinėje veiktų organizuota nusikalstama grupuotė, kurios specializacija – degalų išsiurbimas iš automobilių bakų.

„Tokių pareiškimų sulaukiame vieno–trijų per savaitę, kol kas problemos nematau, nepastebime, kad tokių nusikaltimų daugėtų“, – dienraščiui teigė Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Robertas Daugėnas.

Anot jo, daug dažniau į policiją kreipiasi degalinių darbuotojai, kurie praneša, kad automobilio vairuotojas iš degalinės pabėgo nesusimokėjęs už benziną. Ir nors automobilio valstybiniai numeriai užfiksuoti vaizdo stebėjimo kamera, patikrinus paaiškėja, kad automobilio numeriai yra vogti.

REKLAMA

„Žmonės dažniau kreipiasi tik tada, jei randa ne sulaužytą bako spynelę ir išsiurbtą benziną, o aptikę pradurtą baką. Tada nuostoliai būna didesni, todėl žmonės kreipiasi tikėdamiesi, kad nusikaltėliai bus surasti“, – teigė ir Vilniaus miesto 6-ojo policijos komisariato viršininkas Rimtautas Bleizgys.

Jo tvirtinimu, automobilio savininkams dabar didesnius rūpesčius kelia ne benzino, o katalizatorių vagys. Tokios vagystės dar nėra masinis reiškinys, tačiau jų pastebimai daugėja.

„Daugiausia pranešimų sulaukiame ryte, kai žmonės bando išvažiuoti į darbą. Dienomis automobiliai apvagiami retai, nors būta atvejų, kai vidury baltos dienos prie prekybos centro buvo išlupti automobilio galiniai žibintai ar pavogta navigacinė sistema. Dažniausiai tai narkomanų, pritrūkusių pinigų dozei, darbas“, – kalbėjo R. Bleizgys.

Asta Kuznecovaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų