REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Krikščionių partijos frakcijos nariai, susitikę su Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos nariais, priėjo išvadą, kad kasos aparatų įvedimas turgavietėse yra nesavalaikis siūlymas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot susitikimo dalyvių, tai paveiktų mažiausiai 5 tūkst. smulkiųjų verslininkų. Atsižvelgus į tai, kad jiems padeda šeimos nariai, toks Vyriausybės sprendimas pakenktų mažiausiai 15 tūkst. žmonių.

REKLAMA

„Lietuvą ir taip spaudžiant nedarbui, toks Andriaus Kubiliaus Vyriausybės siūlymas yra visiškai nesavalaikis, išlaidų didinimas ir mokesčių kėlimas Lietuvos ekonomikos neatgaivins, o dar labiau pagilins krizę“, – teigia Krikščionių partijos frakcijos Seime seniūnas Vidmantas Žiemelis.

Smulkieji verslininkai teigė, kad Vyriausybės siūlymai turgavietėse įvesti kasos aparatus taps paskutine vinimi į Lietuvos smulkaus verslo karstą.

REKLAMA
REKLAMA

„Argumentai, kad taip bus išlupti pinigai iš šešėlio, yra niekiniai, nes ir taip sugriežtintose turgaviečių taisyklėse yra numatyta triguba apskaita. Didesnės kontrolės nebus, o patys smulkiausi, vos besiverčiantys verslininkai, turės trauktis į pogrindį“, – sako Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė.

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos garbės pirmininko Eduardo Šablinsko pastebėjimais, kiekvieną mėnesį verslininkai susimoka 100 litų už verslo liudijimą, sveikatos įmoka – 72 litai, „Sodrai“ atseikėjama dar 140 litų, o kur dar komunaliniai mokesčiai, sandėliavimo išlaidos ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aparatų priežiūra verslininkams per metus kainuos mažiausiai dar 300 litų, taigi smulkiesiems verslininkams taps per didelė prabanga prekiauti turguose“, – mano E. Šablinskas.

Susitikimo metu buvo nutarta sudaryti darbo grupę, kuri pateiks konkrečius pasiūlymus Vyriausybei, kaip palengvinti smulkiųjų verslininkų padėtį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų