REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Brangs­tant ku­rui kai ku­rios Uk­mer­gės tak­si pa­slau­gas tei­kian­čios įmo­nės sa­vo įkai­nius šie­met pa­di­di­no penk­ta­da­liu. Ne­pai­sant to, mū­sų mies­te

REKLAMA
REKLAMA

Iki nau­jų­jų me­tų mies­to ri­bo­se va­žia­vę už 5 li­tus, da­bar įsė­dę į kai ku­rioms įmo­nėms pri­klau­san­tį tak­si au­to­mo­bi­lį pi­ni­gi­nę tu­rė­si­me pra­ver­ti pla­čiau. Pa­si­va­ži­nė­ji­mas mies­te nuo šiol kai­nuo­ja 6 li­tus. Į už­mies­tį ke­lio­nės kai­na skai­čiuo­ja­ma po 1,8 li­to už ki­lo­met­rą. Iki pa­bran­gi­mo tiek pat nu­va­žiuo­da­vo­me už pus­an­tro li­to. Di­des­nio nak­ti­nio ta­ri­fo dau­ge­lis vai­ruo­to­jų ti­ki­na ne­tai­kan­tys.

REKLAMA

Pas­ku­ti­nį kar­tą šios pa­slau­gos Uk­mer­gė­je bran­go prieš 7–8 me­tus.

Pi­giau nei au­to­bu­su

Tak­sis­tai įsi­ti­ki­nę, jog pa­di­dė­ju­si pa­slau­gos kai­na klien­tų ne­iš­gąs­dins. Ku­rui pa­bran­gus, kai ku­rie jų klien­tai net pa­tys pra­dė­jo smal­sau­ti, ar ne­pa­si­kei­tė kai­nos.

„Ke­tu­riems as­me­nims va­žiuo­ti tak­si kai­nuo­ja pi­giau nei au­to­bu­su“, – sa­ko in­di­vi­du­a­lios įmo­nės, tei­kian­čios tak­si pa­slau­gas, sa­vi­nin­kas Jo­nas Ka­ra­lius.

REKLAMA
REKLAMA

Toks ke­lio­nės bū­das, kai į dar­bą ir at­gal tak­si va­ži­nė­ja­ma su­si­ko­o­pe­ra­vus gru­pe­lė­mis, po­pu­lia­rus tarp ne­to­lie­se gy­ve­nan­čių ben­dra­dar­bių. Net iki au­to­bu­sų su­sto­ji­mo ei­ti ne­rei­kia – te­le­fo­nu iš­si­kvie­tus au­to­mo­bi­lį, šis klien­tą nuo pat na­mų pa­ima.

Sal­dai­niams ne­be­lie­ka

Uk­mer­giš­kiai tak­si pa­slau­go­mis no­riai nau­do­ja­si blo­gu oru. J. Ka­ra­lius juo­kau­ja, kad tak­sis­tai tuo ir ski­ria­si nuo ki­tų, kad jiems kuo pra­stes­nis oras, tuo ge­riau. „Ypač da­bar, kai sli­du, žmo­nės įsė­dę į tak­si pri­si­pa­žįs­ta ne­no­rin­tys ri­zi­kuo­ti pės­čio­mis ei­da­mi ar nuo­sa­vais au­to­mo­bi­liais va­ži­nė­da­mi“, – pa­sa­ko­ja jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pel­nin­gos tak­sis­tams ir šven­čių die­nos – vie­ni įsi­jau­tę į pa­ki­lią nuo­tai­ką lei­džia sau paiš­lai­dau­ti, ki­ti sve­čiuo­se pa­si­vai­ši­nę tak­si kvie­čia­si.

Ki­ta ka­te­go­ri­ja klien­tų – tie, ku­rie va­žiuo­da­mi tak­si pa­si­jau­čia „po­nais“. To­kius vai­ruo­to­jai pa­žįs­ta pa­gal jų va­ži­nė­ji­mo gra­fi­ką. Šių klien­tų ant­plū­dis pra­si­de­da at­ly­gi­ni­mų, pen­si­jų, so­cia­li­nių iš­mo­kų mo­kė­ji­mo die­no­mis ir tę­sia­si, de­ja, tik ke­le­tą die­nų.

REKLAMA

Pri­si­žiū­ri tak­sis­tai ir to­kių, ku­rie so­cia­li­nes iš­mo­kas už vai­kus ga­vę „bam­ba­liais“ ap­si­kro­vę na­mo grįž­ta. Į at­ža­lų pra­šy­mus ba­na­nų ar sal­dai­nių nu­pirk­ti tu­ri sva­rų at­sa­ky­mą: ne­be­li­ko pi­ni­gų.

Kai­na pri­klau­so nuo kryp­ties

Pats prie tak­si vai­ro sė­din­tis in­di­vi­du­a­lios įmo­nės sa­vi­nin­kas Bro­nius Gri­ga­liū­nas ti­ki­na, kad šių pa­slau­gų kai­na mū­sų mies­te ke­lia did­mies­čių gy­ven­to­jų pa­vy­dą. Iš Uk­mer­gės iki Vil­niaus vai­ruo­to­jai ve­ža už 120 li­tų. Už tą pa­tį at­stu­mą tik prie­šin­ga kryp­ti­mi vil­niš­kiai pra­šo 320 li­tų.

REKLAMA

„Net į kai­mus už tą pa­čią su­mą ne­si­var­gi­na vež­ti. Sto­ty­je žmo­gus ki­tą tak­si pri­vers­tas im­ti ar au­to­bu­so lauk­ti“, – pa­sa­ko­ja jis. Mū­sų mies­te dir­ban­tys tak­sis­tai ti­ki­na į Ry­gą už to­kius pi­ni­gus nu­ga­ben­sią.

Kar­tais klien­tai ne vi­sai tei­sin­gai su­pran­ta su­tar­ti­nę kai­ną, už ku­rią ga­li va­žiuo­ti mies­to ri­bo­se. „Nu­ve­ži į vie­ną vie­tą, tuo­met sa­ko, kad rei­kia dar ki­tur. Ir taip į ke­lias vie­tas. Jiems at­ro­do, jog ry­te įsė­dę tik va­ka­re iš­lip­ti ga­li už tuos pa­čius 6 li­tus“, – sa­ko pa­šne­ko­vas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kvie­čia ne po vie­ną

Ten­ka tak­sis­tams ir „tuš­čių“ ki­lo­met­rų su­suk­ti. Daž­niau­siai – dėl ne­kan­truo­lių, ne­iš­lau­kian­čių sa­vo už­sa­ky­to au­to­mo­bi­lio, o grie­bian­čių pir­mą pa­si­tai­kiu­sį pro ša­lį va­žiuo­jan­tį. Ne­si­dro­vi kai ku­rie klien­tai pri­si­pa­žin­ti, kad kvies­da­mie­si tak­si au­to­mo­bi­lį skam­bi­na į ke­lias įmo­nes. Va­žiuo­ja su pir­mu at­vy­ku­siu, ne­suk­da­mi sau gal­vos dėl to, kad iš pas­kos dar ke­li at­rie­da.

Nors vi­sų gat­vių bei kai­mų pa­va­di­ni­mus kaip pen­kis pirš­tus ži­no, pa­si­tai­ko iš­kvie­ti­mų ir ne­eg­zis­tuo­jan­čiais ad­re­sais. Gat­vė yra, o nu­ro­dy­to na­mo nu­me­rio taip ir ne­pa­vyks­ta su­ras­ti.

- Ligita Juodvalkienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų