• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus oficialiam plento dviračių sezonui, portalas „Balsas“ supažindina savo skaitytojus, kuriose lenktynėse galėsime išvysti ir sirgti už savo šalies dviratininkus.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu sugrįžęs į komandą „Astana“, Tomas Vaitkus jau gali koncentruotis į pasiruošimą, nesigilinant į komandos lyderių ar aptarnaujančio personalo pasikeitimus, Ignato Konovalovo integravimasis komandoje „Movistar“ (buv. „Caisse d'Epargne“) pareikalaus didesnių pastangų, kaip ir kiekvienąkart atėjus į naują komandą.

REKLAMA

Jaudinanti pradžia

„Buvo jaudulys, bet ne toks didelis, nes jau trečią kartą patenku į naują pro komandą, tai jau žinau, kaip tai būna, tik keista buvo, kad nelabai žinojau, kur yra komandos treneriai, kur masažistai, mechanikai... Ypač keista, kad labai daug ispanų ir viskas ispaniškai...“.– pažymėjo Ignatas, patikslinęs, kad dauguma „Movistar“ komandos dviratininkų – ispanai, o daugiau po vieną-du pavienių tautų atstovų: jis, du baltarusiai, italas, kostarikietis, kolumbietis.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiaip komanda gera, tik vien ispaniškai kalba visi“.– atkreipė dėmesį Ignas,– „Yra keli rusakalbiai, bet tik trys esam iš 24... Sunku dar pradžioj. Bet šiaip jauki atmosfera, esu patenkintas“.

Lietuviu susidomėjo ispanai

Portalas „Balsas“ paprašė Igno prisiminti, kaip jis pasirinko šią komandą ir dviratininkas papasakojo: „Caisse visada man patikdavo iš šalies. Atrodė organizuota, draugiška. Su Caisse d'Epargne jau esu bendravęs seniai. Jau anksčiau žinojau, kad tos komandos menedžeris Eusebio Unzue yra manimi susidomėjęs. Buvau su juo susitikęs, kai vyko pirmieji Vueltos etapai. Jis buvo užsukęs pas mane į Olivą, tai pabendravom ir jis prašė palaukti apie savaitę, kol tikrai žinos, ar gali mane paimti. O visus reikalus, susijusius su kontraktu, tai tvarko mano menedžeris, italas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kadangi I. Konovalovas gyvena ir treniruojasi Ispanijoje, įsiliejimas į ispanų komandą pasirodė geriausias pasirinkimas.

„Pradėti planuoju Mallorca turu vasario 6-11 d. Tada iš didesnių varžybų „Paris-Nice“ (03.06-13), „Milan-SanRemo“ (03.19), „Gent-Wevelgem“ (03.27), „Tour de Flandres“ (04.03), „Paris-Roubaix“ (04.10).– išvardino Ignatas.

Karšta savaitė

Pastabesnis skaitytojas supras, kad kuomet Ignatas Konovalovas startuos „Vuelta a Mallorca“ ture, Tomas Vaitkus stos prie starto „Tour of Quatar“ lenktynėse. Taigi, portalas „Balsas“ savo skaitytojams žada išties turiningą abiejų šių lenktynių kroniką š. m. vasario 6-11 d. su mūsų šalies dviratininkų komentarais.

REKLAMA

Jaučia nostalgiją

Tvirtindamas, kad su naująja komanda sutaria gerai, Ignatas Konovalovas neslėpė, kad kartkartėmis jaučia nostalgiją buvusiems komandos „Cervelo“ komandos draugams.

„Dar nežinau, ko labiausiai trūks, nes dar nežinau, kaip jausiuosi komandoje sezonui įsibėgėjus... O šiaip Cervelo komandoje turėjome labai gerą dviratininkų ratą, buvome draugai“.

Ruošiasi Turui

Paprašytas pakomentuoti paskutiniąsias „Tour de France“ komandų atrankos naujienas, Ignatas Konovalovas buvo santūrus.

„Dėl to, kad nepakvietė į Tour, tai nemanau, kad Sastre raunasi plaukus nuo galvos. Kaip ir pats sakė interviu, galės pailsėti liepos mėnesį pirmąkart per paskutinius 10 metų. O šiaip visų komandų nesukviesi, juk yra limitas, „Tour de France“, kaip jau bebūtų, vyksta Prancūzijoje, tai būtų keista, jei dalyvautų tik kokia viena ar dvi prancūzų komandos. UCI čia nieko negali pakeisti, ne UCI sprendžia, kas dalyvaus kiekvienose varžybose, o šiuo atveju – ASO („Tour de France“ organizuojanti kompanija). Be to, jie negavo ProTour licencijos, nes nepakako taškų pagal naują sistemą“.– dėstė Ignatas Konovalovas, pats prisipažinęs taippat labiau norėjęs startuoti liepos mėnesį „Tour de France“, o ne „Giro“ – gegužę.

REKLAMA

„Dar nežinau, kur startuosiu, tikiuosi „Giro“  tikrai nevažiuosiu, o, aišku, norėčiau važiuoti Turą, bet palaukti dar reikia, dar nežinau, kaip tiksliai čia veikia ta mano komanda, kokie bus atrankos kriterijai į „Tour de France“ sudėtį ir pan.“.– sakė Ignas portalui „Balsas“.

Susiję tekstai:

„Movistar“ komandos dviratininkas tapo agresijos išpuolio auka

I. Konovalovas priėmė „Movistar“ komandos pasiūlymą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų