REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus Likiškėlių vidurinės mokyklos septintokams įveikti šoką, kurį sukėlė baisi žinia apie Vilniuje nužudytą jų klasės draugę Jurgitą, šią savaitę bandė padėti tėvai ir psichologai. Medikų pagalbos prireikė ir aukos tėvams, seseriai bei broliui, rašo lrytas.lt.

REKLAMA
REKLAMA

13–metės alytiškės Jurgitos ir 14–mečio vilniečio Karolio pirmasis  pasimatymas virto tragedija.

REKLAMA

Nelaimės paliestų klasiokų tėvai jaučia, kad vaikai tapo rimtesni, ir paklusnesni. Ne vienas septintokas su tėvais šią savaitę apsilankė Alytaus pedagoginėje–psichologinėje tarnyboje. Čia jie priimami be eilės.

Jie išgyvena įvairiausią nerimą, kurį sukėlė tragiška draugės žūtis. Viena mergaitė, su kuria Jurgita lankė jaunųjų žurnalistų kursus, jų vadovei pasakė daugiau čia nebeisianti. Moksleivei atrodo nesąžininga likti kursuose, į kuriuos ją atvedė Jurgita.  Jos tik šiais mokslo metais pradėjo lankyti kursus, bet Jurgita iš karto pasirodė rimta, susidomėjusi ir patikli.

REKLAMA
REKLAMA

Iki šiol niekas negali suvokti, kaip ir kodėl paklusni mergaitė ryžosi paslapčia vykti į Vilnių susitikti su keturiolikmečiu Karoliu. Jie tik šiemet susipažino tinkle „Facebook„.

„Jis tiesiog užbūrė Jurgitą. Bet kaip tai galėjo padaryti? Duktė pasitikėjo mumis, o mes ja. Mūsų šeima gerai sutaria. Nebuvo jokių bendravimo problemų. Ji kelis kartus yra nakvojusi pas savo geriausią klasės draugę, todėl ramiai išleidau ir praėjusį šeštadienį. Nebuvo jokio nerimo ar įtarimų. Ta mergaitė yra nakvojusi ir pas mus“, – „Lietuvos rytui„ tvirtino Jurgitos tėvas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daug užuojautos žodžių šią savaitę išgirdusiems Jurgitos artimiesiems tarsi druska ant širdies žaizdos buvo mišias už dukterį aukojusio Lazdijų bažnyčios kunigo Gvidono Dovidavičiaus žodžiai.

Jis prisiminė italų šventąją, kuri gynė savo nekaltybę nuo užpuolusio prievartautojo, ir tvirtino, kad Jurgitos istorija kitokia ir ja negalima didžiuotis.

Aš žinau, kad mano duktė taip pat gynėsi nuo žvėrimi pavirtusio bendraamžio. Ji panaudojo dujų balionėlį, kurį nešiojosi, tačiau tai neišgelbėjo. Mūsų mergaitė taip pat kankinė. Ji gyvybe sumokėjo už pasitikėjimą žmonėmis. Ar už tai galima teisti?“ – klausė žuvusiosios tėvas ir sesuo.

REKLAMA

Mergaitė palaidota Lazdijuose, nes iš šio miesto yra kilę abu jos tėvai, gyvena seneliai ir brolis.

Praėjusio šeštadienio pavakare, apie 17 val., trylikametė Jurgita išėjo iš namų pasakiusi, kad nakvos pas savo klasės draugę. Kitą dieną tėvas pradėjo paiešką. Policijos pareigūnai greitai išsiaiškino, kad šeštadienio vakarą Jurgita Vilniuje susitiko su 14–mečiu Karoliu. Jie susipažino interneto tinklalapyje „Facebook„.

Paaugliai kelias valandas laiką leido mieste, o prieš vidurnaktį išvyko į Karolio namus. Nuo Karačiūnų autobusų stotelės eidami namų link, nepilnamečiai dėl kažko susipyko. Karolis ėmė mušti ir smaugti savo naująją draugę. Jis nuavė mažai pažįstamai draugei batus, numovė džinsus.

Sekmadienio rytą iki pusės išrengtos negyvos trylikametės kūną prie tako aptiko vietos gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų