REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio paliepimu policininkai turės atsisakyti senosios kartos greičio matavimo prietaisų (o tokių yra net penktadalis), tačiau naujų negaus. Ministras tikina, kad taip pavyks sutramdyti kyšius imančius policininkus.

REKLAMA
REKLAMA

„Iki šiol buvo tvirtinama, kad policijos pareigūnai naudoja kokybiškus greičio matavimo prietaisus, kurie fiksuoja duomenis ir juos įrašo, tačiau atlikus patikrinimą paaiškėjo, kad net penktadalis radarų neturi atminties išsaugojimo funkcijos, – baisėjosi ministras. – Tai – rimta spraga korupcijai“.

REKLAMA

Taip pasakęs ministras dūrė pirštu į Lietuvos policijos generalinį komisarą Vizgirdą Telyčėną. Generalinis komisaras turės užtikrinti, kad vidinės atminties neturintys greičio matavimo prietaisai nebūtų naudojami jokiomis aplinkybėmis.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Skvernelis, „Respublikos“ paklaustas, ar toks ministro nurodymas nesukels problemų tramdant greičio mėgėjus, išliko diplomatiškas.

„Mes dėl ministro nurodymų nediskutuojame, o juos vykdome, – sakė „Respublikai“ S.Skvernelis, apie ministro nurodymą sužinojęs iš interneto. – Surinksime tuos greičio matavimo prietaisus, atvešime į Vilnių ir sandėliuosime“.

REKLAMA
REKLAMA

S.Skvernelio teigimu, vidinės atminties neturintys greičio matavimo prietaisai iki šiol buvo naudojami tik išskirtiniais atvejais. Tada, kai policijos įstaigos departamento nurodymu dalyvaudavo specialiose operacijose ir akcijose.

„Gali būti ir taip, kad surinkus tokius matavimo prietaisus kai kuriuose policijos komisariatuose neliks nė vieno mobilaus greičio matuoklio, – pripažino S.Skvernelis „Respublikai“. – Tačiau šalies keliuose stovi ir stacionarūs greičio matavimo prietaisai“.

Gal Policijos departamento vadovybė turi vilčių sulaukti finansavimo naujiems greičio matavimo prietaisams įsigyti?

„O kieno prašyti pinigų? – klausimu į klausimą „Respublikai“ atsakė S. Skvernelis. – Biudžetas yra toks, koks patvirtintas. Naujiems greičio matavimo prietaisams įsigyti šiemet lėšų nenumatyta“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų