REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš apžvelgdami Australijos lenktynių „Tour Down Under“ 4 etapo rezultatus, išklausykime ispaną Carlos Sastre, sielvartaujantį dėl sužlugdytos svajonės – einant 37-us metus – darsyk išbandyti savo laimę prestižiškiausiose metų lenktynėse – jo naujosios komandos „Geox-TMC“ taip ir neatrinkus į „Tour de France“.

REKLAMA
REKLAMA

C. Sastre sielvartauja

2008 m. iškovojęs čempiono vardą „Tour de France“ lenktynėse, Carlos Sastre su kiekvienais metais puoselėjo viltį dar kartą išgyventi šią triumfo akimirką.

REKLAMA

(AFP nuotr.)„Tour de France 2008“ nugalėtojų pakyla: Calos Sastre - geltoni marškinėliai (AFP nuotr.)

„Aišku, kad norėjau dalyvauti Ture, man tai ypatingos lenktynės ir aš norėjau ten vykti. Bet sprendžiu ne aš. Jie turi savitą filosofiją ir savus motyvus“.– pasakė C. Sastre, komentuodamas AMO (Amaury Sport Organisation) paskelbtą galutinį komandų, dalyvausiančių „Tour de France“ lenktynėse, sąrašą (Žr. žemiau).

2009 m. „Giro d'Italia“ lenktynėse, o 2008 m. „Vuelta a España“ iškovota 3 vieta (kaip ir 2 vieta 2005 ir 2007 metais „Vuelta a España“ lenktynėse) Carlosui Sastre teikia paskutinę viltį 2011-ųjų metų prioritetais rinktis šiuos Didžiuosius turus.

REKLAMA
REKLAMA

D. Menchovas dar nereplikavo

Kaip žinia, „Footon-Servetto“ pagrindu sukurtoje komandoje „Geox-TMC“ šiemet važiuoja ne tik Ispanijos dviračių veteranas Carlos Sastre (buv. „Test Team Cervelo“), bet ir vienas didžiausių Didžiųjų Turų favoritų iš Rusijos – Denisas Menchovas (buv. „Rabobank“).

(Reuters nuotr.)„Tour de France 2010“ nugalėtojų pakyla: Denisas Menchovas - „Rabobank“ apranga (Reuters nuotr.)

2008 ir 2010 metais „Tour de France“ lenktynėse užėmęs 3 vietą, 32 metų rusas tikrai turėjo užmačių siekti aukštesnės vietos lyderių pakyloje, juolab, kad 2009 m. jis yra laimėjęs „Giro d'Italia“, o 2005 ir 2007 m. „Vuelta a España“ lenktynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

22 išrinktosios

Š. m. liepos 2-24 dienomis „Tour de France 2011“ lenktynėse dalyvaus 22 išrinktosios komandos.

18 komandų, kurias atrinko UCI: „Omega Pharma-Lotto“ (Bel), „Quick Step Cycling Team“ (Bel), „Saxo Bank SunGard“ (Dan), „Euskaltel-Euskadi“ (Isp), Ignato Konovalovo komanda „Movistar Team“ (Isp), „Ag2r La Mondiale“ (Pran), „Sky Pro Cycling“ (D.Br), „Lampre - ISD“ (Ita), „Liquigas-Cannondale“ (Ita), „Pro Team Astana“ (Kaz), „Team Leopard - Trek“ (Liuks), „Rabobank Cycling Team“ (Ola), „Vacansoleil -DCM Pro Cycling Team“ (Olan), „Katusha Team“ (Rus), „BMC Racing Team“ (JAV), „HTC-HighRoad“ (JAV), „Team Garmin-Cervelo“ (JAV), „Team RadioShack“ (JAV).

REKLAMA

4 Prancūzijos komandos, kurias pakvietė ASO (organizatoriai): „Cofidis, Le Credit En Ligne“ (Pran), „Française des Jeux“ (Pran), „Saur - Sojasun“ (Pran), buv. „Bbox Bouygues Telecom“ – „Team Europcar“ (Pran).

Pirmenybė – saviems

„Tour de France“ lenktynių direktorius Christian Prudhomme, paaiškindamas, kodėl visus 4 pakvietimus išdalino Prancūzijos komandoms, pareiškė: „Mes tai padarėme siekdami padėti Prancūzijos dviračių sportui“.

„Šiose komandose yra tokios figūros kaip Voeckler („Europcar“), Moncoutié („Cofidis“), Fédrigo ir Casar („Française des Jeux“). O Coppel („Saur-Sojasun“) yra, be abejonės, vienas didžiausių ateities dviratininkų etapinėse varžybose“.– teigė Ch. Prudhomme.

Susiję tekstai:

Licencijų dalybų finalas: dar vienas akmuo į UCI daržą

C. Sastre UCI licencijų dalybomis nustebęs ir nusivylęs

Dopingo sukčiautojas pranašesnis už Didžiųjų turų lyderius?/a>/a>/a>/a>/a>

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų