REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos, Latvijos ir Estijos finansų ministrai Ingrida Šimonytė, Andris Vilkas ir Jurgenas Ligis metiniame susitikime vieningai pritarė pozicijai, jog ekonomikos atsigavimas Baltijos šalyse vyksta sparčiau nei prognozuota, bei pripažino, kad tolesnis ūkio augimas labiausiai priklausys nuo pasaulio bei Europos Sąjungos ekonominės raidos.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį Rygoje vykusiame metiniame Baltijos valstybių finansų ministrų susitikime buvo nuspręsta siekti žymiai glaudesnio bendradarbiavimo mokesčių srityje bei nuolat keistis informacija viešųjų pirkimų srityje, kad būtų kuo efektyviau įsisavinama ekonomiką skatinanti Europos Sąjungos parama.

REKLAMA

Kadangi Latvijoje buvo įvestas finansinio stabilumo mokestis, ministrai apsikeitė nuomonėmis ir dėl bankų apmokestinimo. Finansų ministrai pritarė, kad mokestis finansų įstaigoms užtikrina sąžiningą mokesčių naštos pasidalijimą ir sukuria paskatas sisteminei rizikai valdyti.

Susitikime nuspręsta ir toliau laikytis fiskalinės drausmės, kad būtų užtikrintas ilgalaikis viešųjų finansų tvarumas.

Lietuvos finansų ministrei I. Šimonytei susitikime pristačius turto valdymo reformos pradžią Lietuvoje, Baltijos šalys sutarė ir toliau plėtoti bendradarbiavimą įgyvendinant valstybės turto valdymo reformas.

Kasmetį Baltijos šalių Finansų ministerijų vadovų susitikimą kitąmet planuojama surengti Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų