• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė LG parodoje „CES 2011“ pristatė naują mobiliesiems telefonams skirtą ekraną, kuris rodo 3D vaizdą be specialių akinių.

REKLAMA
REKLAMA

„LG Electronics“ parodos lankytojams demonstruoja naująjį 4,3 colių (10,75 cm įstrižainės) erdvinio vaizdo (3D) ekraną, 3D efektą sukuriantį be specialių akinių, skelbia „Computerworld“.

REKLAMA

Šio sensorinio ekrano raiška – 480x800 vaizdo taškų, jis skirtas išmaniesiems telefonams, kuriuose bus galima žiūrėti 3D filmus ir žaisti 3D žaidimus, sakoma pranešime.

Kartu LG pristatė ir didesnį tokio 3D ekrano prototipą, skirtą nešiojamiesiems televizoriams. Šio ekrano įstrižainė yra 7 colių (17,5 cm) dydžio.

Erdvinio vaizdo formavimas be specialių 3D akinių remiasi vadinamojo paralakso barjero technologija, teigia LG atstovai. LCD ekrano paviršius yra pagamintas taip, kad iš dalies blokuotų šviesą ir ją sklaidytų siekiant sukurti skirtingą vaizdą kairiajai ir dešiniajai tiesiai į jį žiūrinčio žmogaus akiai. Taip sukuriama atvaizdo gelmės iliuzija. Pasak LG atstovų, naujoji technologija pašalina vaizdo dvejinimąsi ir užtikrina platesnį apžvalgos kampą, nei ankstesni tokių ekranų pavyzdžiai.

Skelbiama, kad 7 colių dydžio 3D ekrano prototipas gali būti naudojamas ne tik nešiojamųjų 3D televizorių, bet ir planšetinių kompiuterių gamyboje. Pasak LG atstovų, visa eilė bendrovių, įskaitant „Asustek Computer“, jau išreiškė savo susidomėjimą imtis nešiojamųjų įrenginių su tokiais ekranais gamybos, tačiau ją pradėti žada tik tada, kai gamintojai užtikrins tinkamą tokių ekranų pasiūlą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų