REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Lietuvos Apeliacinis teismas nusprendė, kad turi būti pratęstas suėmimas vienam žymiausių Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetų Henrikui Daktarui, pagarsėjusiam Henytės ir Henos pravardėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Apeliacinio teismo nutarimu, Henytė yra minimas itin sudėtingoje byloje, todėl bus kalinamas iki kovo 4 dienos.

REKLAMA

Anksčiau penkis kartus teistam H. Daktarui pareikšti kaltinimai dėl buvusių daktarų gaujos narių – Rimanto Ganusausko, pravarde Mongolas, Arvydo Vilčinsko ir Roberto Borcherto, pravarde Karabasas nužudymu itin žiauriai kankinant 1993 – 1997 metais.

Taip pat Henytei yra pareikšti kaltinimai dėl dar kelių asmenų nužudymo ir kitų sunkių nusikaltimų.

Tarp jų – ir prieštaringai vertinamo buvusio „Agoros“ koncerno prezidento Sigito Čiapo nužudymo organizavimu 1996-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu tai bus įrodyta teisme 53 metų H. Daktarui gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

Senų daktarų gaujos nusikaltimų byla yra didžiulės apimties.

Be H. Daktaro įtarimai yra pareikšti dar 14 asmenų. Dar 6 asmenims ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas dėl jų mirties, o keliems – dėl senaties.

Šioje byloje kaltinimą palaikantis Generalinės prokuratūros prokuroras Zdislavas Tuliševskis šią savaitę LNK televizijai prasitarė, kad rezonansinė senosios Kauno mafijos grupuotės byla Vilniaus apygardos teismui greičiausiai bus perduota sausio pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau portalo Balsas.lt kalbintų teisėsaugos ekspertų žodžiais, „kadangi tikimasi nemažai apskundimų iš kaltinamųjų pusės, taip pat jų advokatų prašymų pakartotinai susipažinti su tam tikrų nusikaltimų ikiteisminio tyrimo medžiaga“, garsiosios kriminalinės gaujos veteranai prieš teismą stos ne anksčiau kaip vėlyvą pavasarį – balandžio arba gegužės mėnesiais.

Prokurorai turi duomenų, kad kai kuriuos nusikaltimus H. Daktaras planavo bei įvykdė su Kauno daktarų gaujos šulu Egidijumi Abariumi, pravarde Goga.

REKLAMA

Pastarasis taip pat teismo pradžios laukia Lukiškių kalėjime.

Įtariama, kad daktarai galėjo nužudyti iki 10 žmonių.

Kurį laiką teisėsaugos ieškotas H. Daktaras buvo sulaikytas 2009-ųjų rugsėjį, kai su sūnumi Enriku ir keliais vietos gyventojais pietavo viename avienos patiekalų restorane Bulgarijoje.

Pats H. Daktaras visą laiką teisme tvirtino, kad jis nesislapstė nuo teisėsaugos, o sprukti iš Lietuvos nutarė po to, kai atsirado reali grėsmė jo gyvybei.

H. Daktaro vadovaujamos gaujos vyrai 1993 – 2000 metais Kaune buvo sukaupę nemažą šaunamųjų ginklų bei sprogmenų arsenalą, vertėsi įvairiais turto pagrobimais, prievartavimais, smurto naudojimu bei grasinimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų