REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie ekologinės nelaimės, kai prieš savaitę Juodupės seniūnijoje (Rokiškio r.) ūkininkų laukus užtvindė iš tarptautinio produktotiekio Polockas–Ventspilis išsiveržęs dyzelinas, ilgapirščiai neprisidėjo. Slėgio neatlaikė žemėje užkastas vamzdis.

REKLAMA
REKLAMA

Tai paaiškėjo Naujųjų metų išvakarėse avarijos vietoje atkasus ir išpjovus vamzdį. “Ten vamzdis buvo išpūstas ir išplėšta maždaug 40–50 centimetrų ilgio skylė", – “Respublikai" sakė Rokiškio rajono savivaldybės Ekstremalių situacijų komisijos pirmininkas Gintautas Rekerta.

REKLAMA

Pasak komisijos pirmininko, tą pačią dieną vamzdynas buvo sutvarkytas ir juo vėl pradėta pumpuoti naftą iš Baltarusijos į Latviją.

Išsiliejusius teršalus renkantys bendrovės „Orlen Lietuva" darbininkai ir 11 samdytų rangovinių organizacijų specialistai dirbo dieną naktį. Talkino ir vamzdyno dalį Latvijoje eksploatuojančios įmonės „LatRosTrans" bei “Lietuvos geležinkelių" darbuotojai.

„Ištisai nelaimės vietoje dirba daugiau kaip 20 žmonių. Paviršinius teršalus jie turėtų surinkti ir baigti išvežti per porą dienų. Tada liks tai, kas yra grunte ir melioracijos įrenginiuose", – sakė G.Rekerta.

REKLAMA
REKLAMA

Kad teršalai drenažo sistemomis neplistų toliau į laukus, šalia avarijos vietos buvo iškastas 300 metrų ilgio melioracijos griovys.

Komisijos pirmininkas informavo, kad iš Juodupės į Rokiškio geležinkelio stotį atgabenta per 500 tonų vandeniu atmiešto dyzelino.

Vamzdyno avarija Rokiškio rajone, Bryzgių kaime, įvyko gruodžio 28–ąją. Įtarta, kad produktotiekį vėl sugadino degalų vagys. Tai nepasitvirtino.

Jaunius POCIUS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų