REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos teismas ketvirtadienį švedų neonacių vadovui skyrė 32 mėnesių laisvės atėmimo bausmę už Aušvico koncentracijos stovyklos iškabos vagystės organizavimą.

REKLAMA
REKLAMA

34-erių Andersui Hoegstroemui grėsė iki 10 metų kalėjimo, tačiau bausmė jam sušvelninta už tai, kad jis pripažino savo kaltę dar prieš bylai pasiekiant teismą.

REKLAMA

Ketvirtadienį Krokuvos teismas patvirtino 32 mėnesių kalėjimo bausmę.

„Jis bausmę atliks Švedijoje, pagal susitarimą su švedų teisėsaugos institucijomis. Jis bus perkeltas į Švediją po kelių dienų, kai tik nuosprendis įsiteisės“, – teigė Lenkijos teismo atstovas spaudai Rafalis Lisakas.

Antrojo pasaulinio karo laikų koncentracijos stovyklos iškabos, skelbiančios „Darbas išlaisvina“ („Arbeit macht frei “), vagystė sukėlė pasipiktinimą Izraelyje, o nusikaltimą pasmerkė ne tik Vokietija ir Lenkija, bet ir žydų diaspora visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

A. Hoegstroemas Švedijoje pagal lenkų išduotą orderį suimtas vasarį.

Lenkų policija 5 metrų metalinę iškabą aptiko praėjus dviem dienom po jos vagystės pernai gruodį. Ji buvo supjaustyta į tris dalis.

Taip pat suimti 5 vagystę vykdę lenkai, trims iš jų šiais metais skirtos 2,5 metų kalėjimo bausmės.

Likusiems dviem nusikaltimo vykdytojams teismas ketvirtadienį taip pat skyrė švelnesnes bausmes, nes jie pripažino kaltę. Vienas jų už grotų praleis 30 mėnesių, kitas – 28 mėnesius. Jiems taip pat skirtos 10 tūkst. zlotų baudos.

Antrojo pasaulinio karo metais Aušvico koncentracijos stovykloje buvo nužudyta daugiau kaip milijonas žmonių, 90 proc. jų buvo žydai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų