REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas populiariausių Lietuvos lenktynininkų Benediktas Vanagas, pastaraisiais metais dalyvavęs tik tarptautiniuose ralio ir visureigių maratonuose užsienyje, 2011 metais varžysis ir mūsų šalies ralio čempionate: jis tapo neseniai suformuotos lietuviškos „Subaru“ komandos pagrindiniu pilotu ir vairuos naujausio modelio „Subaru Impreza WRX STI“ automobilį.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis lenktynininko startas – jau sausio 29 dieną, kuomet Utenos rajone vyks pirmasis Lietuvos ralio čempionato etapas – „Halls Winter Rally 2011“. Šios varžybos kartu yra ir Latvijos ralio čempionato bei Baltijos šalių žiemos taurės etapas, o B.Vanagas yra vienas pagrindinių šių lenktynių organizatorių.

REKLAMA

Lietuvoje formuoti komandą „Subaru“ nusprendė siekdama sustiprinti pozicijas mūsų šalies ralio čempionate. Šiuos japoniškus automobilius vairuojančių pilotų gretos Lietuvoje pastaraisiais metais išretėjo, nors kitų Europos valstybių nacionaliniuose čempionatuose „Subaru“ atstovai nuolat yra tarp lyderių.

Pasak Vilniaus „Subaru“ centro direktoriaus Vykinto Kezio, dėl pagrindinio piloto abejonių nebuvo: Baltijos šalyse B.Vanagas pastaraisiais metais buvo vienas greičiausių lenktynininkų, važiuojančių „Subaru“ automobiliais. Tiesa, artėjančiame „Halls Winter Rally 2011“ lenktynininko tikslai dėl įtempto organizacinio darbo grafiko bus gana konservatyvūs: pratintis prie naujojo automobilio ir adaptuoti tarptautinėse varžybose sukauptą patirtį.

Pastaruosius dvejus metus B.Vanagas dalyvavo įvairiose automobilių varžybose užsienyje: legendinio Dakaro serijos maratone „Šilko kelias“ bei viename iš garsiausių pasaulio visureigių maratonų „Ladoga Trophy“. Abiejuose iš šių maratonų B.Vanagas ketina startuoti ir 2011 metais. Tikslus varžybų planas bus patvirtintas ir paskelbtas sausio mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų