• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Susisiekimo ministerija netrukus pateiks Vyriausybei svarstyti informacinės visuomenės plėtros strategijos projektą.Jame numatyta, kad iki 2013 m. Lietuvoje prieigą prie interneto turėtų 98 proc., o realiai juo naudotųsi daugiau kaip 75 proc. šalies gyventojų. Planuojama, kad 2015 m. Lietuvos gyventojai visomis valstybės institucijų paslaugomis galės naudotis internetu.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Susisiekimo ministerijoje pasirašyta sutartis tarp ministerijos ir verslo bendroves, valdžios, savivaldos ir visuomenės struktūras vienijančios asociacijos „Langas į ateitį“, kuria bus skatinama informacinės visuomenės plėtra.

REKLAMA

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis pažymėjo, jog šios sutarties pasirašymas yra viena iš priemonių, siekiant Vyriausybei jau pateiktoje svarstyti informacinės visuomenės plėtros strategijoje užsibrėžtų tikslų, tačiau drauge tai pareikalaus ir labai atsakingo, intensyvaus darbo.

„Mes galime pasigirti tuo, kad jau dabar infrastruktūra yra labai gerai išvystyta, kad ne tik mieste, bet ir kaimiškose vietovėse yra nuolat užtikrinama galimybė naudotis sparčiuoju internetu.

REKLAMA
REKLAMA

Nutiesus labai gerus internetinius kelius, pasiekus pačius atokiausius Lietuvos kampelius, mes vis tiek neturėsime to informacinės visuomenės plėtros proveržio, jeigu neatsiras labai aiškus turinys, kad valdžios institucijos turi maksimaliai atsiverti teikdamos savo paslaugas internetu ir kad žmonės galėtų visą grupę klausimų, kurie dabar yra sprendžiami valstybės tarnautojų kabinetuose, išspręsti sėdint prie interneto namie“, – prieš padėdamas parašą ant bendradarbiavimo sutarties kalbėjo E. Masiulis.

Susisiekimo ministro teigimu, pasirašytoji bendradarbiavimo sutartis užtikrins tolesnę kompiuterinio raštingumo mokymų perspektyvą, o „Langas į ateitį“ yra puikus partneris, kad tam būtų sudarytos visos tinkamos sąlygos. Tuo tarpu valdžios pastangų prireiks, kad valstybinės institucijos susidarytų aiškų priemonių planą, kaip iki 2015 m. jos savo paslaugas perkels į elektroninę erdvę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iki 2013 m. yra tikslas, kad 98 proc. Lietuvos gyventojų turėtų galimybę naudotis internetu, tačiau tai nereiškia, kad jie ir naudosis. Kitas mūsų tikslas yra, kad 2013 m. apie 75 proc. Lietuvos gyventojų realiai naudotųsi internetu, vienokias ar kitokias paslaugas atliktų per internetą.

Šių metų duomenimis, tokių žmonių yra apie 50 proc. 2015 m. planuojam šimtu procentų visas valstybinių institucijų paslaugas perkelti į internetą. Tam bus reikalingas labai intensyvus darbas. Tikslas yra ambicingas, bet, mano galva, yra pasiekiamas“, – aiškino E. Masiulis.

REKLAMA

Pasak asociacijos „Langas į ateitį“ direktorės Loretos Križinauskienės, asociacija pirmiausia orientuojasi į siekį, kad nuolat skatinama informacinių technologijų plėtra padėtų kurti konkurencingą Lietuvą, kad ir šalies gyventojai būtų konkurencingi tiek Europoje, tiek pasaulyje.

„Jau turime 80 tūkst. Lietuvos gyventojų, kurie dalyvauja kompiuterinio raštingumo mokymuose, kur jie mokomi jau ne tik kompiuterių klasėse, bet jau turime mokinius internete.

Nuo birželio 1 d. pradėjome Europos socialinių fondų projektą, kuriame mokymuose dalyvaus apie 16 tūkst. Lietuvos gyventojų. Iš jų didžiausia yra bedarbių grupė – 9000 žmonių. Su Lietuvos darbo birža esame aptarę šį klausimą ir manytume, kad tai yra tie žmonės, kuriems reikia suteikti galimybę mokytis“, – sakė L. Križinauskienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų