REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos Užsienio reikalų ministerija (URM) pareikalavo, kad Baltarusija paleistų į laisvę sulaikytus Rusijos piliečius, kurie buvo suimti gruodžio 19-20 dienomis Minske. Jiems buvo paskirtas administracinis areštas nuo 10 iki 15 parų už dalyvavimą nesankcionuotoje akcijoje Baltarusijos prezidento rinkimų dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Užsienio reikalų ministro pavaduotojas Grigorijus Karasinas pokalbio su Baltarusijos ambasadoriumi Vasilijumi Dolgolevu metu pareiškė, kad Rusija reikalauja tuoj pat išlaisvinti jos piliečius. Vakar Minsko teismas atsisakė prieš nustatytą laiką paleisti į laisvė 9 iš 11 areštuotų Rusijos piliečių. Kitų dviejų Rusijos piliečių skundų peržiūra paskirta gruodžio 30 dienai.

REKLAMA

Rusija perspėja, kad sprendimo priėmimo delsimas negatyviai atsispindės bendroje dvišalių santykių atmosferoje, praneša ITAR-TASS. Vakar žurnalistams buvo pranešta, kad Rusijos ambasada Baltarusijoje ruošia kreipimąsi į Baltarusijos Aukščiausiąjį teismą dėl sulaikytųjų rusų likimo.

Rusijos diplomatinės atstovybės patarėjas Vadimas Gusevas pareiškė, kad ambasada nepatenkinta įvykių seka.

Diplomatas pabrėžė, kad Rusijos diplomatinė misija „bus priversta imtis kitų priemonių, kad būtų išlaisvinti Rusijos piliečiai“.

REKLAMA
REKLAMA

Kreipimesi į Baltarusijos Aukščiausiąjį teismą bus prašymas peržiūrėti sprendimą, kurį išvakarėse priėmė Minsko teismas.

V. Gusevo tarimu, Rusijos diplomatai ir toliau lanko Rusijos piliečius tardomuose izoliatoriuose. Patarėjas pažymėjo, kad sulaikytieji padėkojo ambasados darbuotojams už palaikymą, jokių prašymų ar skundų iš jų pusės nebuvo. Nepaisant to, ambasados atstovai dar kartą atkreipė izoliatoriaus administracijos dėmesį į būtinybę laikytis svarbiausių Rusijos piliečių kalinimo reikalavimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų