REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) baigė registruoti politinės kampanijos dalyvių dokumentus. Per tris darbo dienas dokumentai turi būti patikrinti ir prasidės parašų rinkimas už savarankiškai išsikėlusius kandidatus.

VRK Politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo kontrolės skyriaus vedėja Lina Petronienė informavo, kad 561 asmuo pareiškė apie siekius savarankiškai dalyvauti rinkimuose.

Kiekvienam jų teks surinkti nuo 100 iki 880 juos remiančių piliečių parašų. Konkretus rėmėjų skaičius nustatomas pagal gyventojų kiekį konkrečioje rinkimų apygardoje.

Partijos dar turi laiko patikslinti sąrašus ir nurodyti atstovaujamus kampanijos dalyvius – nepartinius kandidatus, kurie į rinkimus eina drauge su partijomis ar visuomeniniais judėjimais.

Visose 60 savivaldybių savo kandidatus kelia „Tvarka ir Teisingumas“ bei socialdemokratai. Kiek mažiau nuo lyderių atsilieka Darbo partija bei Liberalų ir Centro sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu, per 11 tūkstančių narių vienijančios Krikščionių partijos kandidatai, drauge su penkiakovininku Andrejumi Zadneprovskiu ir šokėju Nerijumi Juška, tikisi paramos iš Alytaus, Vilniaus, Kaišiadorių, Biržų, Utenos ir Elektrėnų rinkėjų.

REKLAMA

Krikščionių partijos frakcijos Seime seniūnas Vidmantas Žiemelis tikisi, kad rinkėjams svarbiausia bus deklaruojamos vertybės.

Tuo tarpu, „Tvarkos ir Teisingumo“ frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis neskuba vertinti nepriklausomų kandidatų sėkmės. Pasak pašnekovo, kyla abejonių dėl jų nepriklausomumo: „Kai per vieną dieną buvęs partijos lyderis tampa nepriklausomu, tai kelia tam tikrų abejonių,“ - svarstė V. Mazuronis.

„Matomai Arūno Valinsko žvaigždžių liga dar iki galo nepersirgta,“ - sakė jis, vertindamas tiek partijų sąrašus, tiek išsikėlusius pavienius asmenis. Politikas priduria artėjančius rinkimus būsiant įdomiais, todėl, kad juose pirmą kartą varžysis ne tik tradicinės politinės partijos, bet ir naujai susikūrę ar anksčiau žinomi visuomeniniai judėjimai ir savarankiški kandidatai.

Piolitologai ir apžvalgininkai jau spėjo artėjančius rinkimus pavadinti „demokratijos karikatūra

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų