• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąją žiemos švenčių dalį panevėžiečiai sutiko stebėtinai ramiai. Saugumą užtikrinusių tarnybų atstovai patvirtino, kad per tris šventines Kūčių ir Kalėdų dienas nebuvo nė vienos išskirtinės nelaimės ar tragiško įvykio.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau daugiau darbo buvo medikams, nes šunybių prikrėtė gamta – per šventinį savaitgalį ji sugebėjo gyventojus „pasveikinti“ šaltuku, sniegu, lijundra, plikledžiu ir rūku. Medikų pagalbos prireikė dešimtims traumas patyrusių žmonių.

REKLAMA

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Viešosios tvarkos biuro viršininkas Vytautas Vinslovas informavo, kad per tris šventines dienas mieste pranešta apie 10 įvykių ir nusikaltimų. Policiją labiausiai džiugina tai, kad visoje apskrityje neužregistruota nė vienos įskaitinės avarijos.

„Prieš šventes išgirdus orų prognozes buvo neramu. Tačiau per tris dienas neužregistruota nė vieno eismo įvykio, kuriame būtų buvę sužalotųjų ar žuvusiųjų. Tai tikrai džiugina. Galbūt tos pačios oro sąlygos padarė paslaugą – žmonės truputį išsigando, buvo atsargesni, ar švęsti liko namuose“, – svarstė V.Vinslovas.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo gruodžio 24-osios iki 26-osios Panevėžio apskrities VPK pareigūnai sulaukė 252 iškvietimų. Viešosios tvarkos biuro viršininko teigimu, budintiems pareigūnams intensyviau darbuotis teko po Kalėdų – į policininkų rankas pateko daugiausia neblaivių ar viešosiose vietose girtavusių asmenų.

Sulaikė ir nepilnametį

Per šventinį savaitgalį policijos pareigūnai mieste išaiškino 85 administracinės teisės pažeidėjus. Iš jų 45 įkliuvo už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Sulaikyti 26 viešosiose vietose pasirodę neblaivūs arba girtavę asmenys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į Panevėžio apskrities VPK per tris dienas pristatyta 40 asmenų – 37 iš jų buvo neblaivūs. V.Vinslovas informavo, kas policijos globon per šventes pateko ir vienas nepilnametis.

„Pačios šventės nuo įprastų savaitgalių praktiškai nesiskyrė. Tačiau gruodžio 26-ąją, sekmadienį, darbo netrūko: sulaukta daugiau iškvietimų, į komisariatą už įvairius pažeidimus atvežti 22 asmenys, 20 iš jų buvo neblaivūs. Akivaizdu, kad gyventojai daugiau alkoholio vartojo per Kalėdas“, – „Sekundei“ teigė pareigūnas.

Per Kūčias ir Kalėdas užregistruotos 3 vagystės, tiek pat viešosios tvarkos pažeidimų bei po vieną sukčiavimo ir turto sugadinimo atvejį. 30 kartų policijos pareigūnams teko malšinti buitinius konfliktus.

REKLAMA

„Per šventes dirbo sustiprintos policijos pajėgos, patruliavo daugiau pareigūnų. Taip dirbti žadame ir per Naujuosius. Nes paprastai prieš juos ir po Naujųjų metų sutikimo užregistruojama daug daugiau įvykių ir nusikaltimų, nei per Kūčias ar Kalėdas“, – tvirtino V.Vinslovas.

Pranešė apie girtus

Šventinis savaitgalis nuo įprastų itin neišsiskyrė ir Panevėžio rajono policijos komisariato (PK) darbuotojams. Rajono PK viršininko pavaduotojas Gintautas Misiūnas teigė, kad per tris dienas budintys pareigūnai sulaukė apie 40 iškvietimų, tačiau išskirtinių įvykių ar sunkių nusikaltimų neužregistruota.

REKLAMA

„Šventinis savaitgalis buvo gana ramus. Pastebėjome, kad jau kelerius metus Kūčias ir Kalėdas gyventojai sutinka gražiai ir kultūringai. Veikiausiai iš tiesų išmokta švęsti. Gali būti, kad tam įtakos daro ir sunkmetis. Atrodo, kad net pirotechnikai neišlaidauta. Užregistruotų įvykių ir nusikaltimų nebuvo daugiau nei įprasta. Tačiau sulaukėme daugiau pranešimų apie viešojoje vietoje esančius neblaivius ar girtaujančius asmenis. Pavyzdžiui, gyventojai pranešė apie laiptinėje miegantį girtą vyriškį ar keliu einantį apgirtusį pėsčiąjį“, – pasakojo G.Misiūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnas patvirtino, kad ramios Kūčios ir Kalėdos dar negarantuoja tokios pačios Naujųjų metų sutikimo šventės. Todėl per tas dienas policija planuoja dirbti didesniu pajėgumu.

„Norėtųsi, kad ir Naujųjų metų šventė būtų tokia pat graži gyventojams ir rami pareigūnams, koks buvo praėjęs savaitgalis. Tačiau to numatyti niekas negali, todėl per Naujuosius rengiasi dirbti didesnės policijos pajėgos. Tikrai reaguosime į visus pranešimus. Esu tikras, kad gyventojai pasitiki pareigūnais ir tai daro tam tikrą įtaką pažeidėjams bei nusikaltėliams“, – sakė viršininko pavaduotojas.

REKLAMA

Po konfliktų – pas medikus

Kūčių ir Kalėdų dienomis darbais neapsikrovė ir Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) pareigūnai. Per ilgąjį savaitgalį ugniagesiai gelbėtojai sulaukė 7 iškvietimų apskrityje. Panevėžio rajone didžiausias gaisras kilo Sodelių kaime – gruodžio 24-ąją sudegė medinė pirtelė.

„Iškvietimų buvo nedaug: penkis kartus ugniagesiams gelbėtojams teko gesinti ugnį ir du kartus pareigūnai atliko gelbėjimo darbus. Dėl pirotechnikos nekilo jokių problemų – galbūt todėl, kad sugriežtinti jos naudojimo reikalavimai. Ugniagesių pagalbos neprireikė eismo įvykių vietose. Belieka tikėtis, kad ir per Naujųjų metų šventę didelių nelaimių išvengsime“, – vylėsi Panevėžio apskrities PGV viršininko pavaduotojas Arūnas Šniukšta.

REKLAMA

Skirtingai nei pareigūnai, per ilgąjį šventinį savaitgalį medikai darbo nestokojo. Akivaizdu, kad ne apie visus konfliktus policijai buvo pranešta – daugelis sužalotųjų kreipėsi į medikus.

Panevėžio ligoninės Ausų, nosies ir gerklės ligų skyriaus vedėjas Vytautas Glodenis pranešė, kad gydytojų pagalbos paprašė apie 30 traumuotų jaunuolių. Dalis jų atėjo sumuštais paakiais, lūžusiomis nosimis ir prakirstomis lūpomis, kai kurie kreipėsi dėl sužalotų veidų.

Miesto greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Vilius Mitka informavo, kad per tris dienas sulaukta 216 iškvietimų. Kone pusė jų – Kalėdų dieną. Miesto gyventojais per šventes besirūpinusiems medikams teko konstatuoti devynis mirties atvejus, vieną gimdyvę atvežti į Panevėžio ligoninę.

Pergėrė ir persivalgė

V.Mitkos teigimu, iškvietimų ypač padaugėjo, kai nebedirbo šeimos gydytojai. Greitosios darbuotojams teko pagelbėti per buitinius konfliktus nukentėjusiems ar slidžiose gatvėse traumas patyrusiems pacientams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų