REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis pasveikino Australijoje gyvenančius tautiečius, švenčiančius savo veiklos 60–metį ir susirinkusius į XXVI Australijos lietuvių dienas Melburne.

REKLAMA
REKLAMA

„Jūsų bendruomenės veikla nusipelno didžios pagarbos ir padėkos žodžių – esate bendros lietuviškos veiklos pavyzdys, visuomeniškumo ir savišalpos tradicijos simbolis. O kelias, kuriuo vieningai einate jau šešis dešimtmečius, nusėtas tikrų lietuvybės perlų – turtingos lituanistinės veiklos, pulsuojančio kultūrinio ir sporto gyvenimo, akademinių sambūrių išminties ir spausdinto lietuviško žodžio brandos“, – sakoma Lietuvos diplomatijos vadovo sveikinimo laiške.

REKLAMA

A. Ažubalis Australijos lietuviams dėkoja už lietuvių kalbos, papročių ir tradicijų puoselėjimą ir kviečia toliau drauge eiti vienybės keliu.

„Savo pavyzdžiu įrodote, kad Lietuvos sūnūs ir dukros, kad ir kurioje pasaulio vietoje gyventų, kad ir kokie atstumai juos skirtų, gali išsaugoti lietuvybės dvasią, semtis tvirtybės iš savo šaknų, stiprinti saitus su Tėvyne ir kartu kurti šiandienos Lietuvą“, – sakoma užsienio reikalų ministro sveikinime.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvių dienų dalyviams ministras linki džiaugsmo, tarpusavio bendravimo šilumos, vienybės ir tikėjimo.

XXVI Australijos lietuvių dienos Melburne ir jo apylinkėse vyks gruodžio 27–sausio 2 dienomis.

Australijos lietuvių dienos, kurių programą sudaro dainų ir tautinių šokių šventės, įvairių sporto šakų varžybos, spektakliai, meno ir tautodailės parodos, įvairių atlikėjų koncertai, rengiamos nuo 1960 metų.

Lietuvių dienų metu vyksta ir daugelio kitų organizacijų ir draugijų – Australijos lietuvių Katalikų federacijos, Australijos lietuvių fizinio auklėjimo sąjungos, Australijos lietuvių fondo, lituanistinių mokyklų mokytojų, Lietuvių karių veteranų, šaulių ir kitų sąjungų suvažiavimai, posėdžiai, pasitarimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų