• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi žino, kad sultis gerti sveika, o dar sveikiau būtų, jeigu jas išsispaustume patys. Natūraliose sultyse gausu vitaminų, fermentų, mikroelementų, pektinų bei kitų biologiškai aktyvių junginių. Tai puikus gliukozės, fruktozės, mineralinių medžiagų šaltinis. Sultis geriausia spausti iš prinokusių vaisių, uogų ar daržovių. Vertingiausios jos neperkoštos, su minkštimu.

REKLAMA
REKLAMA

Šviežių vaisių bei daržovių sultis ypač sveika gerti šaltuoju sezonu, nes jose esančios medžiagos stiprina imunitetą ir saugo nuo peršalimo.Pasirinkusios tinkamą sulčiaspaudę, vitaminingų sulčių išsispausite per kelias minutes.

REKLAMA

  • Didelę sulčiaspaudę rinkitės tuo atveju, jeigu nutarėte, kad sultis spausite visai šeimai. Paprastai tokia sulčiaspaudė

  • kai atlieka visas funkcijas – atskiria atliekas ir tt. Tokia sulčiaspaudė patartina toms šeimininkėms, kurios mėgsta ruošti sulčių atsargas.

  • Jeigu spausite sultis iš citrusinių vaisių, sulčiaspaudė turėtų būti kompaktiška, nedidelio galingumo. Presinę sulčiaspaudę patartina rinktis, jei ruošiatės spausti sultis iš uogų ar žalumynų.

  • Pačios populiariausios yra  centrifuginės, nes jos spaudžia sultis iš vaisių, daržovių ir kai kurių uogų.  Jeigu norite savo įrenginį kuo plačiau pritaikyti, centrifuginės sulčiaspaudės būtų pats geriausias variantas. Jos turi didelę padavimo angą, o tai reiškia, kad į šį įrenginį vaisius galima dėti jų nesmulkinant.

  • Jei norite, kad šviežių vaisių bei daržovių sultyse išliktų kuo daugiau vitaminų, ieškokite sulčiaspaudės su plastikiniu sieteliu bei pjaustykle.

  • Renkantis sulčiaspaudę, atkreipkite dėmesį į jos galingumą, nes tik pakankamas galingumas užtikrina, kad net ir labai kieta daržovė bus sutarkuota greitai ir lengvai. Beje, kuo didesnį apsukų skaičių turi sulčiaspaudė, tuo sausesnės turėtų likti išspaudos.

  • Reikėtų atkreipti dėmesį, ar sulčiaspaudės detalės pagamintos iš nerūdijančio plieno ir ar anga vaisiams bei daržovėms dėti yra pakankamai didelė, kad nereikėtų jų smulkinti.


Specialus riebalus deginantis kokteiliukas

REKLAMA
REKLAMA

Išspauskite vieno greipfruto ir dviejų saldžiarūgščių obuolių sultis, įberkite žiupsnelį cinamono ir imbiero. Gerai išmaišykite, įmeskite leduką ar šaltą braškę.

100 ml pasukų sumaišykite su 100 ml šviežių apelsinų sulčių, žiupsneliu imbiero ir išplakite plakikliu. Geriausiai gerti po treniruotės arba prieš miegą. Tai pagreitins jūsų medžiagų apykaitą ir ryte jūs jausitės žvaliai bei energingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų