• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulyje pilna paslapčių, neretai priverčiančių galvoti apie antgamtiškus reiškinius. Daugybė mokslininkų, susižavėjusių sąmokslo teorijų mėgėjų bei tiesiog smalsių žmonių mėgino įspėti jų paslaptis, tačiau niekas nesugebėjo paaiškinti. Pateikiame sąrašą vietų ir reiškinių, priverčiančių nustebti ir suprasti: nepaisant visos žmonijos pažangos tebėra dalykų ir reiškinių, kurių paaiškinti nepavyksta.

REKLAMA
REKLAMA

Velykų sala

Velykų sala, dar žinoma kaip Rapa Nui, nuo Taičio krantų nutolusi daugiau nei 3000 kilometrų. Pirmieji salos gyvenotojai buvo poleniziečiai, atvykę į šią izoliuotą žemę tarp 400-600 m. pr. Kr. Jie pastatė daugybę šventyklų bei statulų, vadinamų moai. Iki šiol nežinoma, kaip jiems pavyko transportuoti po salą milžiniškus akmenis.

REKLAMA

El Dorado legenda

Legenda apie El Dorado miestą, kilo dėl muisca tautos, gyvenusios dabartinės Kolumbijos teritorijoje tarp 1000-1538 metų. Tautelės vadas ceremonijose, skirtose deivės globėjos garbei, pasirodydavo pasidengęs kūną aukso dulkėmis. Dėl to atsirado legenda apie aukso miestą, pražudžiusi gausybę užkariautojų ir lobių ieškotojų.

Bermudų trikampis

Bermudų trikampis, teritorija, esanti Atlanto vandenyne tarp Bermudų, Floridos bei Porto Riko, žinomas dėl masiškai dingstančių laivų bei lėktuvų. Vienas žymiausių atvejų – Howello Thompsono bei 27 jūreivių dingimas skrydyje 1945-aisiais. Nors daugybė žmonių ieško antgamtinių paaiškinimų, mokslininkai labiau linkę kaltinti uraganus, stiprią Golfo srovę bei žmogiškąjį faktorių.

REKLAMA
REKLAMA

 

Inkų imperija

Galinga inkų imperija Pietų Amerikoje klestėjo tarp 1200 ir 1535-ųjų metų. Jei sugebėjo sukurti pažangią drėkinimo kanalų sistemą, taip išplėsdami žemdirbystei tinkamas žemes, bei statė miestus ten, kur daugeliui ir šiandien sunku tą padaryti. Ir visa tai – net neturėdami rato! Nepaisant pasiekimų, inkų imperija, turėjusi daugiau nei 40 000 ginkluotų vyrų, buvo nušluota nuo žemės paviršiaus 180 ispanų užkariautojų bei raupų.

Majų kalendorius

Remiantis majų kalendoriumi, 2012-ieji žymės baktun ciklo pabaigą. Majai skirstė laiką į 20 metų ciklus, vadinamus katun. 20 katunų sudaro baktun – ciklą, pasibaigsiantį 2012-ųjų gruodžio 21-ąją. Tai daugybei žmonių sukelia siaubą, mat tikima, jog ciklo pabaigą žymės apokalipsė bei pasaulio pabaiga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nazka linijos

Nazka linijos dengia daugiau nei 300 kvadratinių kilometrų plotą Peru. Paslaptingos, didesnės nei futbolo aikštės figūros, manoma, sukurtos inkų imperijos gyventojų prieš daugiau nei 2000 metų. Nežinoma nei kodėl, nei kaip inkai kūrė šias, iš oro matomas figūras. Dėl to „kaltinami“ ir ateiviai. Kiti teigia, jog figūros žymėjo vandens šaltinį.

Gizos piramidės Egipte

Khafre bei Khufu yra dvi iš trijų senųjų Gizos piramidžių. Kufu – didžiausia, pastatyta iš daugiau nei 2 milijonų akmenų, kurių kai kurie sveria daugiau nei 9 tonas. Piramidės – rafinuoti faraonų kapai, pastatytos apie 2550-uosius metus prieš Kristų. Ilgą laiką spėliota, kaip tokius didelius akmens blokus pavykdavo atgabenti ir suguldyti vieną ant kito. Vis daugiau mokslininkų tiki, jog piramides statė ne tūkstančiai vergų, kaip manyta iki šiol, o patyrę amatininkai.

REKLAMA

Gizos sfinksas

Dar vienas Egipto stebuklas, sfinksas, žadina ne mažesnį smalsumą. Tikima, jog ant liūto kūno uždėta faraono Khafre galva. Palaipsniui yranti statula, iškirsta iš kalkamenio, susijusi su daugybe legendų ir istorijų. Viena jų pasakoja, jog nosį sfinksas „prarado“ Napoleono kareiviams iššovus į statulą iš patrankos. Tačiau ir ankstesni piešiniai jau rodo „benosį“ sfinksą.

Lochneso pabaisa

Škotų pasakose teigiama, jog pabaisa, vadinama vandens arkliu, vilioja mažus vaikus pasijodinėti ant jos nugaros ir nusitempia juos į vandens gelmes. Lochneso pabaisa išgarsėjo 1933-aisiais, kuomet liudininkų pasakojimai atsidūrė laikraščių pirmuosiuose puslapiuose. Tiesa, niekada nepavyko aptikti nei vieno rimtesnio Nesės egzistavimo įrodymo: visos kadaise sukurtos nuotraukos pripažintos klastotėmis.

REKLAMA

Ateiviai

51 zoną pietų Nevadoje 1955-aisiais įkūrė JAV oro pajėgos. Čia turėjo būti bandomi nauji orlaiviai: U2 šnipinėjimo lėktuvai, A-12, Blackbird ar F-117. Slaptas bazės pobūdis ir paslaptingų orlaivių bandymai paskatino konspiracijos teorijų mėgėjus įtarti, jog būtent čia JAV vyriausybė vykdė laiko mašinų bei erdvėlaivių bandymus, saugojo ateivių erdvėlaivius ir jų kūnus.

http://thewondrous.com tekstas ir nuotraukos/em>/em>/em>

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų