REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Estijos saugumo policija paviešino iki šiol slaptu laikytą dokumentą, kuriame nurodoma, kad Centro partijos pirmininkas ir Talino meras Edgaras Savisaaras bei kiti aukšti partijos pareigūnai partijos rinkimų kampanijai prašė 1,5 mln. eurų paramos iš Rusijos.

REKLAMA
REKLAMA

E. Savisaaras neigia jam metamus įtarimus ir teigia, kad finansinės 1,5 mln. eurų paramos prašė Rusijos stačiatikių cerkvės statyboms Taline.

REKLAMA

Estijos pareigūnų dokumentuose nurodoma, kad pirmiausia 1,5 mln. eurų E. Savisaaras prašė iš „Rusijos geležinkelių“ vadov

o Vladimiro Jakunino. Prašymas buvo patenkintas ir pinigai skirti cerkvės statyboms. Pinigai dalimis buvo mokami nuo šių metų vasario iki spalio per kompanijas, priklausančias Sergejui Petrovui, kuris Estijoje užsiima anglių verslu.

Pareigūnai teigia, kad E. Savisaaras, Talino vicemeras Denisas Boroditšas ir V. Jakuninas per metus buvo susitikę kelis kartus neformalioje aplinkoje, kai ir buvo iškeltas partijos rinkimų kampanijos finansavimo klausimas. Birželio 24 dieną V. Jakuninas informavo Talino vicemerą, kad „prašytų 3 mln. eurų duoti negali, įmanoma kalbėti tik apie 1,5 mln. eurų“. Skelbiama, kad trečdalis pinigų turėjo būti skirta grynaisiais, o du trečdaliai – vekseliais ir banko pavedimais.

Estijos saugumo policija teigia, kad E. Savisaaras buvo pasirengęs paimti visus grynus pinigus ir pavadino tokią galimybę „išsprendžiama“.

Pareigūnai skelbia turintys pakankamai pagrindo manyti, kad Rusijos pusė aktyviai ieškojo kontaktų, kaip perduoti pinigus partijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų