REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėdos – gerumo ir stebuklų metas? Oi, ne visada. Štai Palangos meras Vytautas Stalmokas parašė laišką šalies policijos generaliniam komisarui Vizgirdui Telyčėnui ir paprašė pasigailėti kurorto policininkų vado Jurgio Kažio. Tačiau jau šiandien J.Kažys bus atleistas iš pareigų už pareigūno vardo pažeminimą.

REKLAMA
REKLAMA

Mero užtarimas nepadėjo

Klaipėdos apskrities VPK Palangos policijos komisariato viršininko J.Kažio likimas kurorto merui V.Stalmokui rūpėjo ne juokais. Jis nepasikuklino parašyti laišką šalies policijos generaliniam komisarui V.Telyčėnui ir paprašyti jo, vertinant 57 metų komisaro elgesį, atsižvelgti į tai, kiek jis gero yra padaręs populiariausiam šalies kurortui, jo gyventojams ir visiems poilsiautojams.

REKLAMA

V.Stalmokas tvirtina, kad J.Kažys puikiai atlieka savo darbą. Neva jam ėmus vadovauti Palangos policijai mieste sumažėjo nusikalstamumas.

Kokios kitos priežastys kurorto merą paskatino tapti komisaro užtarėju?

„Laiške parašiau, kaip mes su J.Kažiu dirbome, man esant miesto meru, o jam – policijos vadu. Apie jį buvo pradėtos kalbėti visokiausios nesąmonės. Kad viskas yra blogai, jis yra „pijokas“ ir ne žmogus. Viskas tik iš vienos pusės. Aš to nemačiau. Mums pavyko sutvarkyti triukšmą J.Basanavičiaus gatvėje, mašinų važinėjimą ja.

REKLAMA
REKLAMA

J.Kažio darbas mane tikrai tenkino“, – vakar „Respublikai“ sakė šiuo metu atostogaujantis Palangos meras V.Stalmokas.

Tačiau šis laiškas Policijos departamento vadovams didesnio įspūdžio nepadarė. Vakar pranešta, kad atlikus tarnybinį patikrinimą nuspręsta J.Kažį už pareigūno vardo pažeminimą atleisti iš vidaus tarnybos. Tai greičiausiai bus padaryta jau šiandien.

Iš karto po skandalingojo įvykio J.Kažys susirgo ir nepasveiko iki šiol. Tačiau esą liga kliūtimi jį atleisti netaps.

Dar spalį Palangos policininkų vadas pasiprašė išleidžiamas į užtarnautą poilsį. Gal taip jis bandė išsaugoti socialines garantijas ir gana solidžią komisaro pensiją? Tačiau tuo metu jau vyko tarnybinis patikrinimas, tad šis jo prašymas nepatenkintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaidino kolegas

Šis tarnybinis patikrinimas pradėtas Klaipėdos apskrities VPK. Tačiau dėl įvykio sukelto didžiulio rezonanso visuomenėje perduotas departamento Vidaus tyrimų valdybai.

Nustatyta, kad šių metų spalio 14 d. J.Kažys, būdamas girtas, sąmoningai eismo įvykio vietoje nevykdė teisėtų pareigūnų nurodymų ir reikalavimų, atsisakė vietoje pasitikrinti blaivumą, tuo trukdydamas policininkams atlikti savo tarnybos pareigas.

Komisaras įvykio vietoje sąmoningai klaidino pareigūnus, aiškindamas įvairias eismo įvykio versijas ir savo atsiradimo įvykio vietoje aplinkybes.

REKLAMA

Kalta sugyventinė

Iš darbo atleistas J.Kažys gali pasiguosti nebent tuo, kad nepavyko įrodyti, jog būtent jis, būdamas ne tarnyboje, tačiau uniformuotas ir neblaivus, vairavo savo automobilį „Dodge Grand Caravan“ ir padarė avariją.

Nors mašinoje rastas jo portfelis, mobilusis telefonas ir nugertas butelis degtinės, be to, ir pats komisaras avarijos vietoje iš pradžių to neneigė. Tiesa, netrukus jis apsigalvojo. Beje, tyrimo metu jis net kelis kartus keitė parodymus.

Klaipėdos apskrities VPK pareigūnai šią savaitę baigė tirti dėl šio įvykio iškeltą administracinę bylą. Pasak VPK Kelių policijos biuro viršininko Alvydo Katkausko, protokolas už avarijos padarymą ir pasišalinimą iš įvykio vietos surašytas J.Kažio sugyventinei Salomėjai Rubinienei.

REKLAMA

Ši byla jau perduota uostamiesčio apylinkės teismui, šis ir spręs, kokią baudą moteriai skirti. Ji gresia nemaža – 3–4 tūkstančiai litų, teisės vairuoti 3–5 metams atėmimas, taip pat 15–30 parų areštas ir vairuotojo pažymėjimo minėtam laikotarpiui praradimas.

„J.Kažys apklaustas tik kaip liudytojas. Nėra jokių įrodymų, kad jis vairavo automobilį. Niekas to nematė. Jo draugė prisipažino tai padariusi. Nors tiriant bylą mums kilo labai daug įvairiausių abejonių, jomis remtis negalime“, – konstatavo A.Katkauskas.

Darius ČIUŽAUSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų