• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieni grožio receptai ar patarimai eina iš kartos į kartą. Tikriausiai daugelis yra išbandę draugės ar mamos rekomenduotą vieną ar kitą veido odą prižiūrintį ar plaukams blizgesį ir sveiką išvaizdą suteikiantį patarimą. Tačiau ar visada jie jus pradžiugindavo savo stebuklingais pažadais? Įvairūs mitai apie grožio puoselėjimą kartais neišpildo jūsų lūkesčių, todėl pats metas atskirti, kur yra tiesa, o kur- viso labo viliojančiais rezultatais apipintas melas. Prieš jus – 10 populiariausių grožio mitų!

REKLAMA
REKLAMA

1. Citrinų sultys balina dantis. Netiesa. Citrinos sultimis galima nušviesinti plaukus, tačiau dantų balinimui šis metodas visiškai netinka. Odontologai teigia, jog taip netgi galima pakenkti savo dantims, nes rūgštis gali nugraužti emalį. Jei vis dėl to norite pabandyti dantis balinti namuose, tuomet geriau kartą per savaitę juos išvalykite su kepimo soda.

REKLAMA

2. Makiažo pagrindas trukdo odai kvėpuoti. Netiesa. Sveikai odai makiažo pagrindas tikrai netrukdo. Per užtemptą ant veido jo ploną sluoksnį oda kuo puikiausiai kvėpuoja. Tačiau šioje priemonėje yra riebalų, todėl ilgiau pabuvusi ant veido pudra gali užkimšti poras. Tad nepatingėkite kaskart prieš einant miegoti jos nusivalyti!

3. Majonezas yra puikus plaukų kondicionierius. Taip. Tai jau nėra mitas, nes natūralus majonezas yra puiki plaukų priežiūros priemonė. Majoneze esantis aliejus ir kiaušinių tryniai yra praturtinti riebiosiomis rūgštimis, kurios gražiems ir sveikiems plaukams yra itin naudingos.

REKLAMA
REKLAMA

4. Pakirpti plaukai greičiau auga ir yra tvirtesni. Netiesa. Plaukų augimo greitis visiškai nepriklauso nuo to, kaip dažnai – kas mėnesį ar kas pusę metų – jie bus kerpami. Ką tik pakirpti plaukų galiukai tik sudaro įspūdį, kad plaukai yra puresni, tvirtesni ir sveikesni. Tačiau ilgainiui jie nutriušta, todėl ir visas plaukas atrodo plonesnis bei silpnesnis.

5. Dantų pasta padeda nuo spuogų. Taip. Dantų pastoje yra mentolio ir kitų veikliųjų medžiagų, kurios padeda sausinti spuogus. Visgi kartais šios medžiagos taip pat gali ir suerzinti odą, todėl geriausiai būtų spuogus naikinti naudojant tam skirtą kremą ar aliejuką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Želatina paspartina nagų augimą ir padeda juos sustiprinti. Taip. Teigiama, jog su maistu į organizmą patenkanti želatina iš tiesų skatina nagų augimą ir padaro juos lygesnius bei tvirtesnius. Norint pajusti poveikį, teks bent mėnesį kasdien pasilepinti želė desertu!

7. Agurkas pašalina akių patinimą. Taip. Agurkas padeda sumažinti atsiradusius maišelius po akimis. Agurko griežinėliai vėsina akis, todėl paburkimas po truputį išnyksta.

8. Norint atrodyti gražiai, reikia gerai išsimiegoti. Taip. Televizijos, kino ir pramogų pasaulio žvaigždės miegą įvardija kaip vieną efektingiausių grožio receptų. Ilgalaikis miego trūkumas akivaizdžiai atsispindi mūsų veide - paburksta ir patamsėja paakiai, suglemba oda, išryškėja raukšlelės. Miego metu vyksta odos atstatomieji procesai, todėl net ir geriausi kremai ar masažai neatstos visaverčio miego.

REKLAMA

9. Saulė kenkia odai. Ir taip, ir ne. Šiek tiek saulės spindulių odai daro teigiamą poveikį, nes ji tampa lygesnė ir skaistesnė. Tačiau per didelis kaitinimasis saulėje jau yra nesveika – oda sensta sparčiau ir greičiau praranda savo elastingumą. Todėl kaskart kai ruošiatės mėgautis saulės voniomis, nepamirškite apsauginio kremo.

10. Odos įtrynimas alumi prieš deginantis padeda įgauti aukso rudumo atspalvį. Netiesa. Alaus naudojimas odai neturi nieko bendra su įdegiu. Kai kurie žmonės tiesiog yra linkę įdegti aukso atspalvio ruda spalva, o kai kuriems po deginimosi tenka raudonuoti tarsi vėžiams. Ne alus, bet genai nulemia, kokiu atspalviu jūs būsite saulės paliesti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų